Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Horrorfilmmel nevezünk a következő OSCAR-ra

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter POST MORTEM című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar – díjátadón a „nemzetközi film” kategóriában. A magyar mozifilm az A-kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált, eddig 13 díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók. A POST MORTEM a hazai mozikban október 28-tól lesz látható.   Az Amerikai Filmakadémia […]

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter POST MORTEM című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar – díjátadón a „nemzetközi film” kategóriában.

A magyar mozifilm az A-kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált, eddig 13 díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók. A POST MORTEM a hazai mozikban október 28-tól lesz látható.

 

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövő márciusban 94. alkalommal átadandó Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy mozifilmet nevezhet azok közül, amelyeket 2021. január 1. – 2021. december 31. között mutatnak be az adott országban.

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő testületben Novák Emil a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettese is részt vett. A héttagú bizottság mintegy 20 idei magyar mozifilm közül választotta ki a Post Mortem-et.

A hazai moziközönség az InterCom forgalmazásában országszerte október 28-tól láthatja a Post Mortem-et, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás.

A filmvilág legnagyobb presztízsű megmérettetésén az országok hivatalos Oscar nevezései közül az Amerikai Filmakadémia tagjai választják ki majd az öt jelölt játékfilmet, amelyek végül a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért versenybe szállhatnak. A jelöltek listáját 2022. február 8-án hozzák nyilvánosságra és az Oscar-díjak ünnepélyes átadása március 27-én lesz Los Angeles-ben.

Gratulálunk a nevezéshez és sok sikert kívánunk!

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Kiemelt kép: Szupermodern Stúdió / Szvacsek Attila