Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Két díjat nyert Kis Hajni dokumentumfilmje Csehországban!

A vasárnap zárult csehországi píseki filmfesztiválon Kis Hajni két díjat is nyert 2. em című filmjével.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatója még elsőéves filmjeként forgatta a 20 perces dokumentumfilmet, amely az elmúlt egy évben már számos fesztivált megjárt. A 2.em egy idősek otthonában játszódik, és főszereplője egy nem mindennapi férfiápoló.


A 15. alkalommal megrendezett Písek-i Nemzetközi Diákfilm Fesztiválon 43 alkotás 

versenyzett a világ minden tájáról, a legnevesebb filmművészeti főiskolák és egyetemek képviseletében. A mezőnyben három magyar film is helyet kapott, és mindhárom az SZFE diákjának munkája: Kis Hajni munkája mellett Hartung Attila két, már számos fesztivált megjárt filmje (Ischler, Fasírt) képviselte még egyetemünket.

Kis Hajni alkotását már a vetítés pillanatában szívébe zárta a közönség, és mint az utolsó nap kiderült, a zsűri hasonlóan érzett. A vasárnapi díjátadón a film nem csak a fesztivál fődíját hozta el, hanem az alapító Vladana Terčová különdíját is.

A 2.em tavaly szeptemberben debütált a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, majd ezt követően belga, cseh, lengyel és mexikói seregszemléken is megfordult, a napokban pedig még a luxemburgi CinEasten is versenyben van. A píseki elismeréseket megelőzően már a csehországi Opavából és a lengyel Świdnicából is díjjal tért haza a film.

Kis Hajni jelenleg harmadik tanévét kezdte Miklauzic Bence és Salamon András filmrendező osztályában. A 2.em óta fikciós vizsgafeladatokat készít – reméljük, hamarosan ezen filmek nemzetközi útjáról is beszámolhatunk. 

Gratulálnunk!