Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kovács D. Dániel versenyez a POSZT-on

A 15. POSZT (Pécso Országos Színházi Találkozó) versenyprogramjában szerepel a Heilbronni Katica című darab Kovács D. Dániel ötödéves hallgató rendezésében, a Szputnyik Hajózási Társaság előadásában. A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjén az Ódry színapd előadásai versenyen kívül, külön blokkban képviseltetik magukat.


Magas színvonalon létrehozott, vitára ösztönző produkciók kerültek az idei fesztivál versenyprogramjába.  A Heilbronni Katicában sazerepel Bach Kata, ötödéves színművészhallgató is.

Heilbronn kovácsa a Sátánnal való cimborálással vádolja Vihar-sugár Grófját: Egyetlen lánya kiveti magát az emeleti ablakból, majd extázisban hagyja el otthonukat a gróffal való találkozás után, hogy szerelme nyomába szegődjön. Kleist története igazakról és hazugokról, egy olyan világban, ahol ember legyen a talpán, aki szétválasztja ezeket. De a világ mellett párhuzamosan fut az álmok valósága, és lázálmaink közelebb hozhatnak a tisztánlátáshoz, csak figyelni kell. 

A rendező a darabról: Leástunk a történet magjáig, ahol az emberi lélek olyan fénytörésben mutatja a legigazabb szerelmet is, hogy csak pironkodni tudunk, ha összehasonlítjuk a gyermekkor lovagmeséivel. Igen, vannak lovagok, kardok, tűzvész, ármány, sőt a természetfeletti is jócskán képviselteti magát, mégis tisztátalan vágyaink körül forognak az események, mint bolygók a nap körül. Egy kivétellel: a fegyverkovács lányának konok, gyermeki meggyőződése, vegytiszta szeretete más szférát sejtet. Arról mesélünk, ami a két szféra ütközésekor történik.