Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kovács István, egyetemünk filmrendező szakos hallgatójának Betonzaj című filmje a montreali filmfesztiválon mutatkozik be

A vizsgafilmek versenyében vetítik Kovács István Betonzaj című munkáját. A félórás rövidfilm a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6-os képzése első diplomázó osztályának egyik vizsgadarabja.


Alkotói Kovács István rendező, Dévényi Zoltán operatőr, Éder Mariann gyártásvezető, Duszka Péter Gábor vágó, Bodnár Wajda Dávid hangmérnök, valamint Rajk László látványtervező. A forgatókönyvet Gasztonyi Kálmán V. éves filmdramaturg hallgatónk írta.

 

Főszereplője egy fiatal kickboxoló lány (Sztarenki Dóra), akinek nagy vágya, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője (Mátray László) is. A nagy áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot, a felkészülés hajrájában derül ki, hogy terhes, és nem tudja, mitévő legyen…

A Betonzaj a Filmalap támogatásával készült a Filmteam és az SZFE gyártásában a Filmfabriq és a Sparks koprodukciójában.

Az augusztus 27-én kezdődő 39. Montreal World Film Festival Kanada kiemelkedő kulturális eseménye, egyben Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmes seregszemléje.