Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Közlemény

A Színház- és Filmművészeti Egyetem határozottan visszautasítja a sajtó egyes szegmenseiben az utóbbi napokban megjelenő egyre durvább hamisításokat, feltételezéseket, a tényekkel nem megegyező kijelentéseket. NEM IGAZ: Az SZFE tudott a Katona József Színházban zajló eseményekről. AZ IGAZSÁG: Ahogy már többször hangsúlyoztuk, ismét megerősítjük: egyetemünk vezetősége nem tudott a Katona József Színházban zajló eseményekről és vizsgálatról.November […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetem határozottan visszautasítja a sajtó egyes szegmenseiben az utóbbi napokban megjelenő egyre durvább hamisításokat, feltételezéseket, a tényekkel nem megegyező kijelentéseket.

NEM IGAZ:

  • Az SZFE tudott a Katona József Színházban zajló eseményekről.

AZ IGAZSÁG:

  • Ahogy már többször hangsúlyoztuk, ismét megerősítjük: egyetemünk vezetősége nem tudott a Katona József Színházban zajló eseményekről és vizsgálatról.November 19-én, a sajtó megkereséséből értesültünk arról, hogy érintettek lehetünk a színház aznap kiadott közleményében leírtak kapcsán.

NEM IGAZ:

  • Máté Gábor a valódi irányítója az egyetemnek.

AZ IGAZSÁG:

  • Máté Gábor 2006. XII. 19-től 2010. XII.18-ig volt az SZFE rektorhelyettese, 9 éve nem vesz részt az egyetem operatív vezetésében. Az egyetem vezetője jelenleg Upor László, aki rektorhelyettesként 2019 márciusától tölti be ezt a pozíciót. A szenátus 2019. november 29-i döntése alapján Upor Lászlót jelölte rektornak.

NEM IGAZ

  • A december 4-i etikai bizottsági ülést Gothár Péter lakásán tartották meg.

AZ IGAZSÁG:

  • A december 4-i etikai bizottsági ülés helyszíne egy külső iroda volt, hogy az etikai bizottság a sajtó jelenléte nélkül, nyugodtan tudja végezni a munkáját. Az ülésen részt vett fenntartónk, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium képviselője is. Az ő védelmében is határozottan visszautasítjuk azt a feltételezést, hogy az ülést Gothár Péter lakásán tartottuk volna meg.

NEM IGAZ:

  • Fekete Péter kulturális államtitkár nyomására kezdett az egyetem vizsgálatot.

AZ IGAZSÁG:

  • Ahogy Fekete Péter államtitkár úr is megerősítette, az SZFE-nek nem fenntartója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nem az ő nyomására indítottuk el az eljárásunkat.

NEM IGAZ:

  • Az SZFE a balliberális oldalra sorolja magát, és ideológiai képzést folytat.

AZ IGAZSÁG:

  • A Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetlen oldalra sem sorolja magát, és színház- és filmművészeti képzést folytat.

A sajtó képviselőit ismételten felszólítjuk, hogy a nyugodt munka és az oktatás zavartalan menete érdekében hagyják abba hallgatóink és munkatársaink vegzálását.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetősége