Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kreatív együttműködés az SZFE és az Állami Operaház között

2021-ben Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója és Rátóti Zoltán, a Színház-és Filmművészeti Egyetem rektora kezdeményezésére jött létre egy kreatív együttműködési megállapodás a két intézmény között. Egyedülálló ötletet hívtak életre, miszerint az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet rendező, operatőr, vágó és gyártásszervező szakos hallgatói Csáky Attila főgyártásvezető vezetésével az Operaház és játszóhelyei – Eiffel Műhelyház, Erkel […]

2021-ben Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója és Rátóti Zoltán, a Színház-és Filmművészeti Egyetem rektora kezdeményezésére jött létre egy kreatív együttműködési megállapodás a két intézmény között.

Egyedülálló ötletet hívtak életre, miszerint az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet rendező, operatőr, vágó és gyártásszervező szakos hallgatói Csáky Attila főgyártásvezető vezetésével az Operaház és játszóhelyei – Eiffel Műhelyház, Erkel Színház – bemutatóira trailereket készítenek. 2021-ben a munkához a hallgatók teljesen szabad kezet kaptak, ami ritka és nagy lehetőség, hisz így saját hangon, kreatívan tudnak megszólalni ebben a műfajban, megmutatva, miként közelítik meg az örök és klasszikus értékeket kortárs szemszögből, friss látásmóddal. A siker kezdetektől érezhető: a trailerek megtekintése máris százezer feletti nézettséggel bír, így még egy évre meghosszabbította az Operaház az együttműködést a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel.