Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Különdíjas lett Agadírban Mayer Bernadette vizsgafilmje

Rendezői különdíjat kapott a zsűritől korábbi vizsgafilmjéért Mayer Bernadette a marokkói Agadírban rendezett filmfesztiválon, melyen elsősorban irodalmi adaptációk szerepelnek.


mayerbernadett_marokko_800

A marokkói Ibn Zohr Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén májusban másodszorra tartotta meg irodalmi adapatációkra specializálódott filmfesztiválját. Az Agadírban megrendezett Nemzetközi Egyetemi Cine-Letters Fesztiválon (FUICLA) közel negyven különböző irodalmi műfajú rövidfilm került a döntőbe, többek közt olasz, egyiptomi, spanyol, francia, indonéz, kolumbiai, indiai, iráni, német és marokkói egyetemisták munkái. Kafka, Stephen King és hasonló nemzetközi írók mellett egy Lázár Ervin-novella adaptációjával is megismerkedhetett a közönség, hiszen Mayer Bernadette Tolvaj (Thief) című korábbi vizsgafilmje is szerepelt a fesztiválon. A rövidfilmet a zsűri rendezői Különdíjban részesítette. (A film operatőre Táborosi András, vágója Sarkadi András, zeneszerzője Brandenburg Ádám, dramaturgja pedig Gasztonyi Kálmán).

A fiatal rendező néhány éve végzett egyetemünkön filmrendező művészként, előtte a kameraman szakot is elvégezte, jelenleg pedig másodéves doktoranduszként jár az SZFE-re. A fesztiválról így nyilatkozott: “Különböző kultúrák találkoztak össze emberi, filmkészítői és irodalmi értelemben is. Különleges élmény volt számomra.”