Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Leon Lučev színészvezető mesterkurzusa

A kétnapos workshop során a résztvevők saját maguk által választott filmjeleneteken dolgoznak. Angol nyelvű előadás és workshop tolmácsolás nélkül. JÁTÉK A KAMERA ELŐTT – A HITELES KARAKTER TITKA Leon Lučev filmszínész előadásának középpontjában az áll, hogy a verbális és fizikai kommunikációs eszközök segítségével hogyan találjuk meg magunkban a hiteles filmes karakter megformálásához szükséges önbizalmat és […]

A kétnapos workshop során a résztvevők saját maguk által választott filmjeleneteken dolgoznak. Angol nyelvű előadás és workshop tolmácsolás nélkül.

JÁTÉK A KAMERA ELŐTT – A HITELES KARAKTER TITKA
Leon Lučev filmszínész előadásának középpontjában az áll, hogy a verbális és fizikai kommunikációs eszközök segítségével hogyan találjuk meg magunkban a hiteles filmes karakter megformálásához szükséges önbizalmat és magabiztosságot. Rávilágít azokra a fontos pillanatokra, amikor a karakterépítés során megbillen az egyensúly, és a színész elbizonytalanodik, mert ezeknek a pillanatoknak az elemzése elengedhetetlen a karakter kidolgozásához.
Időpont: 2020. február 4-5.
Helyszín: Színház- és Filmművészeti Egyetem (1088 Budapest, Vas utca 2/c)
Kinek ajánljuk?: színészek, rendezők, színész- és filmszakos hallgatók

Az angol nyelvű előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: https://nfi.hu/hu/palyazatok/jatek-a-kamera-elott-a-hiteles-karakter-titka-workshop
Határidő: január 20., 10 óra

A kétnapos workshop során a résztvevők saját maguk által választott filmjeleneteken dolgoznak. A cél, hogy a jeleneten és az abban rejlő lehetőségeken keresztül megismerjék a karaktert, felfedezzék a szerep kínálta lehetőségeket és a kommunikáció mélyebb szintjeit.

Képzés jellege: Angol nyelvű előadás és workshop tolmácsolás nélkül.

Részvételi feltételek:
– angol nyelvű színházi, filmes referencia (max. 1600 karakter)
– max. 1 perces videós válasz Leon Lučev kérdésére: What inspires you? What is the role you have never played but you would like to try?
– végzettség: hallgatói jogviszony SZFE színész szakán; színész I. diploma; színész II. oklevél vagy több mint kétéves színészi tapasztalat
– angol nyelvtudás
A jelentkezések értékelését filmes szakemberek végzik, ami a rátermettség és a csoportdinamikai szempontok figyelembe vételével történik. Azok jelentkezését várjuk, akik részt tudnak venni a teljes workshopon. A jelentkezéshez az anyagokat angol nyelven kérjük ezen a regisztrációs linken 2020. január 20-ig.
Leon Lučev
1970-ben született Horvátországban. 1993-tól 1997-ig a Zágrábi Egyetem Színművészeti Akadémiáján tanult. Egyetemi tanulmányai alatt is már számos filmben szerepelt. 1997-ben csatlakozott az ITD Színház társulatához. 2003 óta kizárólag filmekben szerepel, számos nemzetközileg elismert filmkészítővel dolgozott együtt: Jasmila Žbanić, Lukas Nola, Angelina Jolie, Janez Burger. 2006-ban megalapította a Živa produkcija filmgyártó cégét. Filmjei díjat nyertek Pulában, Berlinben, a Sundance-en, Szarajevóban, Brüsszelben, Los Angeles-ben és Jeruzsálemben. 2007 óta tanít és tart filmszínészet workshopokat olyan neves fesztiválokon és iskolákban, mint például a Szarajevói Filmfesztivál.