Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Megvan a döntés az SZFE új arculatáról

A Színház- és Filmművészeti Egyetem március 16-án kiírt kisarculat tervezési pályázatának nyertese a Studio De Form csapata, Déri Enikő és Demeczky Nóra pályamunkája.

Az SZFE kisarculati pályázatára 57 pályamű érkezett. Ezek közül az egyetem polgársága (kinevezett oktatók, hallgatók, státuszos munkatársak) választották ki az általuk legjobbnak ítélt 10 tervet, melyek közül a Dr. M. Tóth Géza rektor által összeállított testület (tagjai: M. Tóth Géza rektor; Vonderviszt Lajos, kancellár; Rajk László, a látványtervező szak vezetője; Balázs Gábor és Csizmadia Tibor intézetvezetők, Radák Judit, művészettörténet tanár, Spilák Klára, a kommunikációs iroda vezetője; Szórád Máté, a HÖK elnöke) döntött a pályázatok sorsáról. A testület 3 pályázót hívott be személyes prezentációra, és ennek alapján hozta meg végső döntését.

Déri Enikő és Demeczky Nóra 2014-ben végzett a Moholy Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikus szakán. Az SZFE számára egy olyan arculatot kívántak létrehozni, „mely teljes mértékben eleget tesz annak a követelménynek, miszerint az új vizualitás hagyománytisztelő, mégis előremutató kell legyen. Egyszerre képes friss, mai és időt álló maradni. Egy nagyon karakteres, jól megjegyezhető forma létrehozása volt a célunk, ami egyszerűségével és erejével méltó módon fejezi ki az egyetem szellemiségét.”

Az új arculat hamarosan megjelenik az egyetem teljes kommunikációjában.