Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

MMA-oklevelet kapott Bagó Gizella

A Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelet adományozott Művésztanár kategóriában Bagó Gizella részére a hazai színművészet területén, fiatal művészek pályafutását elindító és meghatározó művészetoktatói tevékenységének elismeréseként.

Bagó Gizella professor bagogizella_20181210_3emerita, opera- és kamaraénekes művész 1980 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, számos színészgeneráció nélkülözhetetlen pedagógusa a hangképzésben, az énekművészetben.

Tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban végezte, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen osztály- és tanszékvezetőként is dolgozott. 2003-ban DLA fokozatot szerzett, ma már az egyetem professor emeritája.

Bagó Gizella legendás énekmester, különösen fontosnak tartja munkájában a zene és a próza kapcsolatát, tanítványait később pályájukon is tovább kíséri.

“Gondolatainkban és a tanításban tükröződnie kell a jelenkor színházi kihívásainak. Ez jelenti azt is, hogy a rendezői utasításnak megfelelően bármilyen mozgást el kell tudni végezni éneklés közben, és figyelni kell a stílusra, előadásmódra, kifejezésmódra, hangszínre” – vallja hivatásáról korszakos pedagógusként.

Pályafutását Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett, Artisjus-díj, Vígszínház-díj, Eötvös József-díj kitüntetésekkel ismerték el.