Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Német Irodalmi díjjal tüntetik ki Földényi F. Lászlót

Földényi F. László, egyetemünk oktatója kapja jövőre a Lipcsei Könyvdíj az Európai Megértésért nevű elismerést, a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi díját. A Széchenyi-díjas esztéta, irodalomtörténész, műkritikus és műfordító A melankólia dicsérete című kötetéért kapja az elismerést. A németül Doma Ákos fordításában idén tavasszal megjelent könyvben a szerző “csodálatosan ellentmondásos módon termékeny szellemi állapotként, mélyen […]

Földényi F. László, egyetemünk oktatója kapja jövőre a Lipcsei Könyvdíj az Európai Megértésért nevű elismerést, a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi díját.

A Széchenyi-díjas esztéta, irodalomtörténész, műkritikus és műfordító A melankólia dicsérete című kötetéért kapja az elismerést.

A németül Doma Ákos fordításában idén tavasszal megjelent könyvben a szerző “csodálatosan ellentmondásos módon termékeny szellemi állapotként, mélyen életigenlő hozzáállásként” mutatja be a melankóliát.

Kötete “ritka érdekes, gazdag” munka, amelyben odaadást, figyelmet és “alkotó részvételt” igénylő “folytonos rejtélyként” mutatkozik meg a világ – áll a zsűri indoklásában.

A díjat a lipcsei nemzetközi könyvvásár előestéjén, 2020. március 11-én adják át, a szerzőt Adam Soboczynski publicista, a Die Zeit című hetilap tárcarovatának vezetője méltatja.

Az 1994-ben alapított díjjal az európaiak egymás iránti megértéséért végzett irodalmi munkát ismerik el, többnyire közép-európai szerzőknek ítélik oda. Földényi F. László a negyedik magyarként kapja meg, Nádas Péter, Kertész Imre és Dalos György után.

Forrás: https://magyarnarancs.hu/sorkoz/nemet-irodalmi-dijjal-tuntetik-ki-foldenyi-f-laszlot-125120?fbclid=IwAR33nfUH0ThqbP1mt4yNI4mMeQ0GiwdX8kNj976pOF6MXPZD9Fzxngh209E