Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Nemzetközi fesztiválokon debütál a Szép alak

A diák Oscar-jelölés után márciusban megkezdi nemzetközi fesztiválszerepléseit Kis Hajni vizsgafilmje, a Szép alak.


A tavalyi év egyik fontos sikere volt a Szép alak jelölése a diák Oscaron, és most újabb jó hírek érkeztek a filmmel kapcsolatosan: márciusban három kontinensen is debütál Kis Hajni alkotása.

Az európai premierre Németország egyik fontos fesztiválján, Regensburgban kerül sor március 15-22. között, ahol a 117 filmből álló versenyfilmes mezőnyt a szervezők 4500 benevezett film közül választották ki.

Március 16-án rajtol két másik fesztivál is, ahol a filmért drukkolhatunk: az ausztráliai Melbourne Queer Film Festival valamint a londoni BFI Flare, azaz a British Film Institute meleg témájú filmeket bemutató, 31. alkalommal megrendezésre kerülő seregszemléje.

Nem sokkal később, március 26-án veszi kezdetét Hong Kongban a Fresh Wave Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, ahová Kis Hajni személyesen is kiutazik. Az út célja nem merül ki a Szép alakkal kapcsolatos közönségtalálkozókban, hisz Hajni egy filmes workshopon is részt vesz majd.

A Szép alak egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónőről (Egyed Brigitta) szól, aki beleszeret az egyik végzős diáklányba (Milovits Hanna). Szerelme a kezdetektől fogva reménytelen, de egy pillanatra mégis elhiszi, hogy ez lehetséges, és megpróbálja felvállalni érzéseit a lány előtt.

A 17 perces kisjátékfilm idehaza a Filmhéten debütált, majd a Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon és a BUSHO fesztiválon szerepelt, legutóbb pedig az SZFE által szervezett FACT fesztiválon láthatta a közönség.

Az SZFE 6×6-os évfolyam BA alapszakát Miklauzic Bence és Salamon András osztályában most befejező Kis Hajninak a Szép alak a másodéves vizsgafilmje volt. De Hajni már az első év során készített dokumentumfilmjével (2.em) is halmozta a sikereket, eddig összesen öt díjat nyert, többek között a luxemburgi CinEast közönségdíját. Kis Hajni hamarosan kezdi diplomafilmjének forgatását.

A Szép alak operatőre Nyoszoli Ákos, forgatókönyvírója Kis Hajni és Daoud Dániel, vágója Gorácz Vanda, hangmérnöke Stark Ervin, gyártásvezetője Farkas Ádám volt. A látványtervező Nyitrai Anna volt, míg a zenét a hangmérnök osztályba járó Pongor András szerezte.

https://www.facebook.com/beautifulfigureshortfilm