Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Nyílt napot rendez a 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem

Február 28-án megnyitja kapuit a közönség előtt és betekintést enged az ott folyó filmes és színházi képzésbe. Az SZFE150 elnevezésű emlékév célja, hogy hangsúlyozza az egyetem szakmai megbecsülését és a művészeti élethez való erős kötődését - olvasható az intézménynek az MTI-hez eljuttatott közleményében. Híradó online.


Az ünnepi emlékév részeként az egyetem először nyílik meg a nyilvánosság előtt, és interaktív programokkal, eddig nem látott előadással, nyitott órákkal és beszélgetésekkel várják a látogatókat.

Szombaton bemutatkoznak a színművész és a bábszínész hallgatók, a színházi dramaturgok, a látványtervezők, a televíziós műsorkészítők és a 6×6 elnevezésű filmes évfolyam is.

A látogatók betekinthetnek különféle beszédvizsgákba és improvizációs gyakorlatokba, részt vehetnek forgatás előkészítésen, megnézhetik, hogyan zajlik a felvételi-előkészítő, beállhatnak a kamera mögé egy tévéjáték-forgatáson, részt vehetnek színházi próbán, lehetnek tévés műsorvezetők, előadásokat és beszélgetéseket is látogathatnak.

Lesznek csak erre az alkalomra összeálló produkciók, és most először külsősöknek is megtekinthetők lesznek az egyetemen rendszeresen futó órák, programok is.

A nap házigazdái az egyetem neves oktatói a színház, a film, a látvány és a tánc területekről: Bagossy László, Novák Eszter, Zsámbéki Gábor, Meczner János, Marton László, Hegedűs D. Géza, Almási Tamás, Szász János, Rajk László, Lőrincz Kati.

A programok reggeltől estig folyamatosan zajlanak az egyetem Vas utcai, Rákóczi úti és Szentkirály utcai tantermeiben.

Forrás: http://www.hirado.hu/2015/02/24/nyilt-napot-rendez-a-150-eves-szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem/?source=hirkereso