Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Oktatóink is kaptak Magyar Filmdíjat

Balázs Gábor két díjat is kapott, de Hegedűs D. Géza és Rajk László is Magyar Filmdíjas lett a hétvégén.

Április 27-én, szombat este a Pesti Vigadóban került sor a televíziós forgalmazású filmek (tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film) díjátadójára. Idén először rendeztek külön díjátadót a televíziós forgalmazású alkotások számára. A szombati gálán hat műfajban összesen 45 kategória díjait adták át. A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai az 5. Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül választották ki a kategóriák jelöltjeit, majd a győzteseket.

Az SZFE Film- és Médiaintézetének vezetője, Balázs Gábor több kategóriában is elnyerte a legjobb hang díját: tévéfilm kategóriában a Trezorért, dokumentumfilm kategóriában pedig A mindenség szerelmese című alkotásért. Szintén az intézethez kapcsolódó hír, hogy a legjobb kisjátékfilm díját nemrégen végzett hallgatónk, Kovács István kapta az Ostromért.

A mozi forgalmazású filmek vasárnapi díjkiosztóján is érdekelt volt egyetemünk: a negyedéves színészosztályt vezető Hegedűs D. Géza (A Hentes, a K*rva és a Félszemű) kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, a látványtervezői osztályt vezető Rajk László pedig a Napszállta díszletéért kapta meg a Magyar Filmdíjat.

A legjobb első filmnek járó díjat a szintén nálunk végzett Szilágyi Zsófia kapta az Egy nap rendezéséért – a film megkapta a legjobb forgatókönyv és a legjobb női főszereplő (Szamosi Zsófia) díját is.

Gratulálunk a díjazottaknak!