Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Operatőr hallgatóinkat díjazták

A versenyen, amelyet a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésben a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel rendezett ...


A versenyen, amelyet a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésben a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel rendezett meg, nagyjátékfilm, tévé-, dokumentum-, természet- és kisjátékfilm, valamint diákfilm kategóriában adtak át díjakat.
A diákfilmes mezőny győztese Lehr Juhász Péter lett a Jakab című vizsgafilm (rendező: Dávid Attila) képi világáért. A jelenleg mesterszakos hallgatónk díja 50 ezer dollár értékű kameracsomag, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatása, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által felajánlott bruttó 100 ezer forint. Lehr Juhász Péter nemrégiben akkor hallatott magáról, amikor Grúziában díjazták az Asszó c. filmért. 

A kisjátékfilmek kategóriájának győztese is egy SZFE-film lett: Dévényi Zoltán operatőr nyert az Ostrom képeiért. A Kovács István által rendezett film tavaly diák Oscar-díjat nyert, és vetítették a legrangosabb operatőri fesztiválon, a Camerimage-on is. Dévényi Zoltán csütörtök este egyébként egy másik díjat is nyert: a tévéfilmek mezőnyében elismerő oklevelet kapott a Curtiz című filmért.
A Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyen a Koltai Lajos rendező-operatőrből, Kende János operatőrből, Lajos Tamás operatőr-producerből, Káel Csaba rendezőből és Pados Gyula operatőrből álló zsűri döntött a díjakról.