Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Operatőri projekt találkozót tartott a Three Layers Budapesten

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ”Three Layers of telling a story” projektje keretében újabb, az operatőri munkacsomagot érintő nemzetközi projekt találkozót tartottak december 11-13. között Budapesten.


Az SZFE által vezetett és 7 európai társegyetem bevonásával megvalósított program célja olyan közös modulok, képzések létrehozása bábos, operatőri és alkalmazott színházi képzési területen, mely épít a történetmesélés különböző műfajokban megnyilvánuló közös tartalmi vonatkozásaira.

Az operatőri munkacsomag vezetője Vecsernyés János, vezető operatőroktató. Matt Skinner és Barry Dignam az ír partneregyetem, a Dun Laoghaire Institute of Art | Design | Technology’s (IADT) operatőr és rendező tanárai, Elen Lotman az észt Baltic Film and Television School of Tallin University operatőr oktatója.

A találkozó keretében a partnerek értékelték a projekt első évének tapasztalatait, továbbfejlesztették a partnerség közös operatőri mesterképzésének – idén februárban pályázat keretében ismét beadandó – tervét és véglegesítették a “3 layers projekt” január 18-19-re és 22-ra tervezett szakmai konferenciájának operatőri programját.