Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Óriási siker volt Vidnyánszky Attila előadása Ausztriában

Még a várakozásnál is nagyobb sikere volt Ausztriában Vidnyánszky Attila 2013-as rendezésének Gmündben, a cseh határnál, az Átjárások elnevezésű fesztiválon, amely hidat kíván teremteni a háború után két országra szakított település oldalai között. Az osztrák-cseh határon álló Gmünd az első világháború következményeként éppen olyan kettéosztott település lett, mint Komárom, hiszen a cseh oldalon lévő České […]

Még a várakozásnál is nagyobb sikere volt Ausztriában Vidnyánszky Attila 2013-as rendezésének Gmündben, a cseh határnál, az Átjárások elnevezésű fesztiválon, amely hidat kíván teremteni a háború után két országra szakított település oldalai között.

Az osztrák-cseh határon álló Gmünd az első világháború következményeként éppen olyan kettéosztott település lett, mint Komárom, hiszen a cseh oldalon lévő České Velenicével a kilencvenes évek elejéig szinte semmi kapcsolata nem volt. A mára nagy múltú Átjárások – Übergänge – összművészeti fesztivál a kulturális hidakat szeretné megteremteni a két ország között.

VIDNYÁNSZKY ATTILA, 2013-AS NAGYSZERŰ RENDEZÉSE, ZELEI MIKLÓS DARABJÁBÓL KÉSZÍTETT ZOLTÁN ÚJRATEMETVE CÍMŰ ELŐADÁS MEGHÍVÁSA RÉGI TERVE VOLT A FESZTIVÁLSZERVEZŐKNEK, AMELY IDÉN ELŐSZÖR MUTATKOZOTT BE AUSZTRIÁBAN, HANGOS SIKERT ARATVA.

Több szempontból kísérletnek nevezhető, mert nem színpadi környezetben, hanem egy hatalmas iparcsarnokban, színpadi világítás és profi hangtechnika nélkül játszott a társulat, akik mintegy 1000 kilométerről érkeztek az ausztriai kisvárosba.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: www.origo.hu