Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Pályaorientációs nap a Nemzeti Színházban

November 23-án a Nemes Nagy Ágnes Gimnázium diákjainak pályaorientációs napot tartott a Nemzeti Színház a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak bevonásával. A program épületlátogatással kezdődött, mely során a diákok időutazáson is részt vehettek, a Blaha Lujza téri Magyar Nemzeti Színház felrobbantásától az új Nemzeti Színház 2002. március 15-ei megnyitásáig. Az épületlátogatás után Rátóti Zoltán, a […]

November 23-án a Nemes Nagy Ágnes Gimnázium diákjainak pályaorientációs napot tartott a Nemzeti Színház a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak bevonásával.

A program épületlátogatással kezdődött, mely során a diákok időutazáson is részt vehettek, a Blaha Lujza téri Magyar Nemzeti Színház felrobbantásától az új Nemzeti Színház 2002. március 15-ei megnyitásáig.

Az épületlátogatás után Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház színésze, stratégiai igazgatója, az SzFE oktatója fogadta a diákokat és az Egyetem bemutatása mellett, beszélt nekik a három lépcsős felvételi folyamatról és a legutóbbi beiskolázás során megélt tapasztalatokról.

A beszélgetés végeztével a színház egy eldugott, de csodálatos szegletébe, a régi díszletfestő műhelybe kalauzolták a látogatókat, ami jelenleg színpadként és tanteremként működik. Itt várták őket az SzFE elsőéves prózai színész szakos hallgatói és tanáraik, hogy bepillantást engedjenek nekik, a beszéd- és mozgásórájukba. A bemutató során a vendégek is részesei lehettek a tudatos hangképzést, a mozgáskoordinációt és testtudatosságot fejlesztő, játékosnak tűnő, de folyamatos és nagyfokú koncentrációt igénylő munkának.

Az óra után a színinövendékek egy kis előadással búcsúztak a gimnazistáktól, akik ezután röviden megismerkedhettek a Madách Imréről elnevezett Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) történetével és a hazai színházi életben betöltött jelentőségével.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt