Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Parasport Nap a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Magyar Parasport Napja alkalmából a Színház- és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság LÉLEKMOZGATÓ programjához. Az SZFE hallgatói Dani Gyöngyi paraolimpikont látták vendégül. A program keretében a Magyar Paralimpiai Bizottság a magyar parasportok és a parasportolóink megünneplésére, együttműködésre és megemlékezésre hívta az ország összes óvodáját, iskoláját és önkormányzatát, hogy együtt foglalkozzanak a […]

A Magyar Parasport Napja alkalmából a Színház- és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság LÉLEKMOZGATÓ programjához. Az SZFE hallgatói Dani Gyöngyi paraolimpikont látták vendégül.

A program keretében a Magyar Paralimpiai Bizottság a magyar parasportok és a parasportolóink megünneplésére, együttműködésre és megemlékezésre hívta az ország összes óvodáját, iskoláját és önkormányzatát, hogy együtt foglalkozzanak a parasportolók és a fogyatékossággal élők helyzetével.

Idén először az SZFE is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Nemzeti Színházzal együttműködve, gyakorlati foglalkozás keretében találkozott a parasport és a színészet világa.

Az első éves színész hallgatók Szent-Ivány Kinga tanárnő mozgásóráján Dani Gyöngyi paralimpikont és Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét látták vendégül.

Egy baleset miatt, 16 éves korában kerekesszékbe került sportolónő elmondta, hogy kezdetben a társaság miatt járt sportolni, később pedig a mozgás öröme miatt. Vezetésével a diákok személyesen is megtapasztalhatták, hogy hogyan lehet kerekesszék segítségével mozogni és hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznünk már akkor is, ha a lábaink használata nélkül szeretnénk egy hétköznapi székre átülni.

A szemléletformáló, rendhagyó foglalkozáson növendékeink közvetlenül élhették át a kerekesszékkel élők mindennapjainak kihívásait, miközben mélyülhetett testtudatosságuk és lelkükben is gazdagodtak.

Köszönjük Dani Gyöngyinek, Szabó Lászlónak és a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, hogy megismertették hallgatóinkkal azt az életerőt, amellyel a mozgássérültek a mindennapjaikat élik!