Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Reaktív

A József Attila Kör, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös felolvasó-színházi programsorozata, mely ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.


A programban szereplő szövegek a korábban a JAK és Trafó által „Maradjak? Menjek? Hova?” címen meghirdetett drámapályázat nyertes darabjai. Az írók először egy pár napos, közös műhelymunkában vesznek részt a színházi alkotókkal, a darabhoz kiválasztott rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal. A műhelymunka során az alkotók együtt dolgoznak tovább a drámaszövegen, már egy konkrét bemutató irányában. Az irodalom és a színház szempontjainak összevetésével arra keressük a választ, milyen a jó színpadi szöveg. A felolvasó-színházi előadások bemutatása után közös beszélgetés, vita következik az alkotók és a közönség részvételével.

A programsorozat ösztönözni kívánja a művészeti ágak közötti párbeszédet, fejleszteni a kritikai gondolkodást, támogatni a nyílt és kulturált vitát a fiatal színházcsinálók, irodalmárok és érdeklődők körében.

Közreműködők: a Színház-és Filmművészeti Egyetem másodéves dramaturg, harmadéves bábrendező, harmadéves bábszínész és harmadéves prózai színész osztálya.

Állandó dramaturg: Fekete Ádám, Varga Zsófi

A sorozatban szereplő írók: Boronkay Soma/Simányi Zsuzsa/Kelemen Kristóf; Fridl Viktória; Juhász Kristóf; Szakunyin Bori; Szil Ágnes; Térey János

Kurátorok, szervezők: Deres Kornélia, Herczog Noémi, Varga Zsófi

november 10-én Miklós Melánia,

november 17-én pedig Imre Zoltán

vezeti a felolvasók után a beszélgetést az alkotókkal és közreműködőkkel.

November 10. 20.30h

Szil Ágnes: Csak oda

szereplők:

Róbertek – Dér Zsolt e.h. és Georgita Máté Dezső e.h.

Klára – Horváth Alexandra e.h.

Mama és Papa – Valentyik Anna e.h. és Papp Endre e.h.

Márta – Pájer Alma e.h.

Lajos – Gyöngyösi J. Zoltán e.h.

dramaturg: Kautzky-Dallos Máté e.h., Szász Hanna e.h., Varga Zsófia e.h.

rendező: Szenteczki Zita e.h

november 17. 20.30h

Fridl Viktória: Indul, ugye indul

szereplők: Dékány Barnabás

Jéger Zsombor

Prohászka Fanni

dramaturg: Balázs Júlia e.h., Sényi Fanni e.h. Varga Zsófia e.h.

látványtervező: Molnár Anna

rendező: Szilágyi Bálint e.h.