Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Sokszoros túljelentkezésre számít az SZFE

A tavaszi felvételi időszakot felvezető hagyományos nyílt napunk elsődleges tapasztalata, hogy az utóbbi évek tendenciáit követve tovább nőhet a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzései iránti érdeklődés, azaz az egyes művész-osztályokba jelentkezők száma.

Pénteken az SZFE nyílt napjának programjaira közel ezer érdeklődőt regisztráltunk, de sok oktató nyilvános órájára a vártnál jóval többen érkeztek.

M. Tóth Géza rektor értékelése szerint ez egyet jelent azzal, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem iránti bizalom és érdeklődés töretlen. „Az itt folyó magas színvonalú szakmai munka eredményeinek híre eljut az érdeklődőkhöz, és az egyetemet vonzóvá teszi mindazok számára, akik színházi, filmes, vagy televíziós területen kívánnak élethivatásszerűen dolgozni” – tette hozzá a nagy múltú egyetem rektora.

A nyílt nap kiemelt rendezvénye minden évben az intézetvezetők tájékoztatója, melyre háromszáznál is többen érkeztek: az Ódry Színpad nézőtere és az összes állóhely is megtelt. A színházi, filmes és elméleti intézetek induló osztályai mellett a doktori iskolával kapcsolatos legfrissebb információk is elhangoztak, és a vezető oktatók mellett helyet foglaltak jelenlegi hallgatóink, akik a felvételi vizsgáról és a képzés sajátosságairól is elmondták tapasztalataikat, nyíltan válaszolva az érdeklődő középiskolások minden kérdésére.

A rendezvényt kísérő kiadványban több jelenlegi hallgatónk is biztatta az egyetemre felvételizőket, ezeket a szövegeket most itt is közreadjuk.

Nyílt nap – Vecsei H. Miklós, Szalay Bence, Gólya Ágnes, Trömböczki Napsugár Villő