Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Somossy Barbara alkotása nyerte el a fődíjat a 17. Göcsej Filmszemlén

Tizenhetedik alkalommal szervezte meg idén a Göcsej Filmszemlét a Zalaegerszegi Televízió. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Somossy Barbara filmje vitte el a fődíjat.  A több, mint 26 órányi filmválogatás alkotói közül a fődíjat Somossy Barbara nyerte meg, Ha van még idő című filmjével. Somossy Barbara szeptemberben kezdte meg tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, […]

Tizenhetedik alkalommal szervezte meg idén a Göcsej Filmszemlét a Zalaegerszegi Televízió. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Somossy Barbara filmje vitte el a fődíjat.

 A több, mint 26 órányi filmválogatás alkotói közül a fődíjat Somossy Barbara nyerte meg, Ha van még idő című filmjével. Somossy Barbara szeptemberben kezdte meg tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Koltai Lajos filmrendező művész mester szakos osztályában. Hallgatónknak nem ez az első sikere ezzel az alkotással, az augusztusban 12. alkalommal megrendezett Bujtor István Filmfesztiválon különdíjat nyert a Balaton legnagyobb filmes seregszemléjén.

A Göcsej Filmszemle Lovass Tibor, a ZTV volt ügyvezetője és Szalay Annamária, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács néhai elnökének kezdeményezésére indult el 2005-ben.

A Filmszemle 2015 óta Szalay Annamária emléke előtt tiszteleg. A szemle fődíja Németh János, Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész alkotása.

A XVII. Göcsej Filmszemlére 87 filmmel neveztek négy kategóriában. A legtöbb pályázat – 29 – dokumentumfilm kategóriában érkezett. Emellett 21 kisjátékfilmet, 23 filmetüdöt és minden korábbinál több, 14 ifjúsági kategóriás filmet tekintett meg a háromtagú zsűri, melynek tagjai: Koltay Gábor filmrendező, Lovass Tibor, a Göcsej Filmszemle alapítója és Szaknyéri András, a hévízi Fontana Mozi egykori vezetője.

Hallgatónk sikeréhez szívből gratulálunk!

Színház- és Filmművészeti Egyetem