Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE sikerek a Friss Hús nemzetközi rövidfilm fesztiválon

Három filmet is díjazott a zsűri, melyeket hallgatóink készítettek.


Vasárnap zárult az immáron nemzetközi seregszemlévé kinövő idei Friss Hús filmfesztivál, ahol egyetemünk hallgatói szép sikereket értek el. A harmadéves 6×6-os évfolyam előző félévben készült "suspense" filmjei közül három is díjat kapott.

A fesztivál közönségdíját Kovács István Csúszópénz c. filmje nyerte, amelyben a Dékány Barnabás (Színművész III. évf.) által alakított fodrászfiú egy gyanús üzletember (Kőszegi Ákos) haját kénytelen levágni. Ahogy azt már a néhány héttel ezelőtti Urániás premiervetítésen is láthattuk, a Friss Hús közönsége most is végignevette a szórakoztató filmet.

Különdíjas lett Visky Ábel vizsgafilmje, a Játszótársak, melyben az ötödéves színművész hallgató, Zsigmond Emőke kerül érdekes háromszögbe Nagy Zsolt és Nagy Ervin partnereként.

Hartung Attila vizsgafilmje, az Ischler kapta az Acnecom kulturális és designügynökség által felajánlott különdíjat. A Holokauszt idején három zsidó lányt bújtató orvos történetének főszereplői: Szervét Tibor, Eke Angéla, Pető Kata, Bach Kata (Színművész IV. évf.) és Znamenák István..

A fesztivál magyar szekciójának fődíját Bucsi Réka, a MOME-n készített és már a Berlinale-t is megjárt diplomafilmje, a Symphony Nr. 42. nyerte.

A díjazottak teljes listája, a zsűri, és további infok itt.