Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

színházi intézetünk vendégjátékai

Marosvásárhely, Eger és Párizs A Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves színészhallgatói (Zsámbéki-Fullajtár osztály) idén részt vesznek a marosvásárhelyi színművészeti egyetemek nemzetközi fesztiválján. Az egy hetes program november 18-25. között zajlik, angol nyelven. A hallgatók a résztvevő egyetemek növendékeivel közös projektekben és workshopokon vesznek részt a hét folyamán. A workshopokat az egyetemekről érkező tanárok – így […]

Marosvásárhely, Eger és Párizs

A Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves színészhallgatói (Zsámbéki-Fullajtár osztály) idén részt vesznek a marosvásárhelyi színművészeti egyetemek nemzetközi fesztiválján. Az egy hetes program november 18-25. között zajlik, angol nyelven.

A hallgatók a résztvevő egyetemek növendékeivel közös projektekben és workshopokon vesznek részt a hét folyamán. A workshopokat az egyetemekről érkező tanárok – így azSZFE részéről Forgács Péter  – tartják. Emellett az egy hét során minden résztvevő csoport egy már elkészült stúdiószínházi vizsgaelőadását is bemutatja. A II. éves színművész osztályA kastély című vizsgáját adja elő, ami Franz Kafka azonos című regényét dolgozza fel. Az előadástBodó Viktor rendezte. Az előadás november 23-án szerepel a fesztivál programjában.

November 24-én Boci-boci tarka c. előadásunkkal utazunk Egerbe a XXX Fesztiválra.

Párizsban november 25-29. között zajlik a L’Universitè Paris Nanterre nemzetközi egyetemi fesztiválja, amelyre meghívást kapott a Piros ló- Gulag – Nowadays című előadásunk. A fizikai színházi koreográfus rendező szakos hallgatók (Herman Flóra, Barna Lilla, Hojsza Henrietta) által színpadra állított koreográfiai estet a fesztivál záró napján, november 29-én este mutatjuk be a 350 fős Bernard-Marie Koltès színházban.