Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Színikritikusok Díja – ünnepélyes díjátadó a Bábszínházban

Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján ünnepi gálaest keretében adták át a Színikritikusok Díjait. A díjazottak között van az SZFE két tanára is: Székely Gábor Életműdíjat vehetett át, Zsótér Sándor a Legjobb rendezőnek járó elismerést kapta. Az estet Novák Eszter rendezte, melyben osztályának (III. éves zenés színész) tagjai és a III. éves zenés rendező hallgatók közreműködtek.


A Színházi Kritikusok Céhe idén 37. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját, mellyel 1979 óta minden évben jutalmazzák az elmúlt színházi szezon legjobb teljesítményeit. Az ünnepélyes díjátadó gálát a Budapest Bábszínházban tartották.

Tizenöt kategóriában adták ki a független szakmai díjaikat a színikritikusok a 2015-2016-os évad legjobbjainak.

Az esten az SZFE-nek különösen kedves pillanatok is voltak: Osztályvezető tanárunknak, Zsótér Sándornak a Legjobb rendezésért járó díjat, melyet a Galilei élete című Brecht-darab N
emzeti Színházas színreviteléért kapott, Ascher Tamás, egykori rektorunk, jelenleg osztályvezető tanárunk adta át.dsc_3481jk

Székely Gábort, egykori rektorunkat, Professor Emeritusunkat Nánay István, egyetemünk tanára köszöntötte.

dsc_3801dsc_3840

Tasnádi Bencének a Legjobb férfi mellékszereplő díját Hegedűs D. Géza rektorhelyettesünk adta át.

dsc_3426

A legígéretesebb pályakezdő díját elnyerő Kovács D. Dániel rendezőnek, aki néhány éve végzett az SZFE-n, Zsótér Sándor adta át az elismerést.

dsc_3781

Minden díjazottnak gratulálunk! (Szinte valamennyien hallgatóink voltak egykor.)