Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Szombaton adják át a Hevesi Sándor-díjat

Bodó Viktor rendező, Fehér Ferenc koreográfus és Pászt Patrícia fordító kapja 2012-ben a Hevesi Sándor-díjat. Az elismerést március 31-én, a színházak éjszakáján adják át a Radnóti Színházban.


A Színházi Világnaphoz kapcsolódva idén első alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakáját. A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának kezdeményezésére létrehozott Hevesi Sándor-díjat szombaton 18 órakor adják át a Radnóti Színházban.

A szervezők minden színház iránt érdeklődőt várnak a díjátadóra, mint közleményükben írják: remélik, hogy az első színházi éjszakát még továbbiak követik, és ezzel egy új színházi hagyomány születik.

A Hevesi Sándor-díjat 1998-ban hozták létre. Az alapítók, az ITI Magyar Központja, az akkori kulturális minisztérium és a főváros a színházi világnap alkalmából azoknak a művészeknek, kultúraközvetítőknek a tevékenységét kívánta elismerni, akik munkájukkal, áldozatokat vállaló tettrekészségükkel, példaértékű elszántságukkal a legtöbbet tették színházművészetünk külföldi elismertetéséért, megismertetéséért – olvasható a közleményben.

A díjazottak személyére a színházak, különböző szakmai szervezetek tehetnek javaslatot. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot és az ITI Magyar Központját képviselő kuratóriumi tagok a beérkezett javaslatok alapján döntöttek arról, hogy 2012-ben kik kapják az elismerést.

Forrás: szinhaz.hu

A teljes cikk itt olvasható.