Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Tanévnyitó és díszoklevél átadó

Hiszek a remény művészetében. Hiszek abban, hogy bár sok dologban másként gondolkozunk, mégis tudunk együtt dolgozni. Hiszek abban, hogy a mi hivatásunk szolgálat, filmjeinkkel, színdarabjainkkal a magyar nemzetet, a magyar embereket szolgáljuk – mondta évnyitó beszédében Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFA) kuratóriumi elnöke az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Vidnyánszky Attila felszólalásában megköszönte a […]

Hiszek a remény művészetében. Hiszek abban, hogy bár sok dologban másként gondolkozunk, mégis tudunk együtt dolgozni.

Hiszek abban, hogy a mi hivatásunk szolgálat, filmjeinkkel, színdarabjainkkal a magyar nemzetet, a magyar embereket szolgáljuk – mondta évnyitó beszédében Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFA) kuratóriumi elnöke az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Vidnyánszky Attila felszólalásában megköszönte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetőinek, munkatársainak, hogy az elmúlt hónapokban erőn felüli teljesítménnyel sikerült megújítani az Egyetem intézeteinek helyszíneit, így a hallgatók 21. századi körülmények között és az elérhető legmodernebb technikával kezdhetik a tanévet. Köszönetet mondott azért, hogy a felvételi eljárás zökkenőmentesen, jól szervezetten zajlott, egyben gratulált a felvételt nyert hallgatóknak.  Az SZFA elnöke kiemelte, arra bátorítja a hallgatókat, hogy a lehető legszélesebb körben vegyenek részt az Egyetem életében, mielőbb alakítsák meg az új Hallgatói Önkormányzatot (HÖK), hogy elkezdődhessen a közös munka.

Szarvas József előadásában hallhatták a jelenlévők Petőfi Sándor, Levél egy színész barátomhoz című versét.

Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettes köszöntötte az idén díszoklevélben részesülő korábbi SZFE hallgatókat, akik arany, gyémánt, vas és rubin diplomát kaptak. A rektorhelyettes köszöntőjében kiemelte – „Önök, mind olyan életpályáját tudnak maguk mögött, amely nemcsak hallgatóinknak, hanem egész Magyarországnak példaértékű. Szeretném megköszönni azt a sok csodálatos pillanatot, amelyekkel megajándékoztak bennünket az elmúlt évtizedekben.”

A tanévnyitón gólya fogadalmat tettek az elsőévesek, valamint levetítették a jó hangulatú SZFE Nyári Akadémián készült filmet.

SZFE Gólya fogadalom

Én, ……………… , a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója fogadom, hogy hazámhoz, Magyarországhoz hű leszek, törvényeit betartom.Minden erőmmel arra törekszem, hogy tanulmányaimat eredményesen végezzem, méltó legyek választott hivatásomhoz, nemzeti kultúránk nagyjainak örökségéhez.A művészi pálya iránti alázattal és odaadással készülök arra, hogy tehetségemmel és tudásommal az egyetemes emberi értékeket, és a magyar kultúra felvirágoztatását szolgáljam. (Isten engem úgy segéljen!)

“Nagy horderejű dolgokban a jó Isten dönt.” Koltai Lajost idézve zárta az ünnepséget Somossy Barbara a tanévnyitó műsorvezetője, az Egyetem elsőéves hallgatója. Mint mondta: Megtiszteltetés és boldogság a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanulni, óriási felelősség is, mert a mi kezünkben van a magyar filmművészet jövője, viszont, ha valahol, akkor itt biztonságban érezhetem magam, és szerintem diáktársaim nevében is mondhatom, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy öregbíthessük a magyar film hírnevét.

Legyen ez a nap egy ünnep, egy új tanév kezdete és egy új fejezet valamennyiünk életében.