Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Taroltak az idei Versünnepen az SZFE zenés színművész osztályának növendékei

A Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt által vezetett első évfolyamos zenés színművész osztály 17 növendékéből hárman indultak és mindhárman díjazottak lettek. Lipics Franciska (Tóth Krisztina: Idő, idő, idő) A magyar költészet napján, április 11-én rendezték meg a Versünnep Fesztivál döntőjét a Nemzeti Színházban. A versenyzők – a kiírásnak megfelelően – elsősorban a 100 éve született […]

A Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt által vezetett első évfolyamos zenés színművész osztály 17 növendékéből hárman indultak és mindhárman díjazottak lettek.

Lipics Franciska (Tóth Krisztina: Idő, idő, idő)

A magyar költészet napján, április 11-én rendezték meg a Versünnep Fesztivál döntőjét a Nemzeti Színházban. A versenyzők – a kiírásnak megfelelően – elsősorban a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes és a 120 éve született Illyés Gyula műveivel nevezhettek.

Árki Lili Katalin (Nemes Nagy Ágnes: Szeretlek)

A vers- és prózamondás nyertese Lipics Franciska lett, míg Árki Lili és Bartus Bertalan különdíjban részesültek.

Gratulálunk a hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak az eredményes szerepléshez!

Bartus Bertalan (Illyés Gyula: Szót fogadok)

Az Egyetemen a 2021-22-es évben indított osztályt Kiss-B. Atilla Kossuth-, Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója és Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, rendező. Az osztályvezető tanárok mellett, a főbb szakmai tárgyakat az Operettszínház olyan jeles művészei tanítják, mint Nádasi Veronika, vagy a Kaszás Attila-díjas Földes Tamás. A beszédtechnikát Fehér Zsuzsanna, a művészi beszédet pedig – az Operettszínházban egyre több szerepet alakító – Szilágyi Enikő oktatja.

Fotó: Gál Bereniké