Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Three layers of telling a story

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hét nagyhírű európai egyetemmel kezdeményez partneri együttműködést. A 150 éve sikeresen működő SZFE ezzel a lépéssel eddigi legátfogóbb partnerségi programját valósítja meg, melynekkeretében a héten nagy múltú művészeti egyetemek vezetőit látja vendégül Budapesten. Az SZFE a legnevesebb bábos, operatőr és alkalmazott színházi képzéseket fogja összea jövőben. A partnerség eredményeként 2017-ben együtt indítanak közös európai tradíciókra épülő új nemzetközi képzéseket.


A Színház- és Filmművészeti Egyetem hét nagy múltú európai művészeti egyetem vezetőjét fogadja november 5-7 között. A brit, norvég, ír, észt, cseh, szlovák, lengyel és magyar szakemberek induló, közös ERASMUS+ programjukról egyeztetnek, s lefektetik a 2014-17 időszakra vonatkozó szakmai együttműködés alapjait.

Az egyetemek oktatói a projekt során az operatőr- és bábművész képzés valamint az alkalmazott színház területen fejlesztik ki egy-egy MA program képzési tervét. Az új oktatási módszereket és tartalmakat tesztképzések formájában is kipróbálják majd az európai partnerintézményeknél. Az együttműködés eredményeként az SZFE hallgatói képzésük egy részét a közösen előállított kurzusok keretében külföldi egyetemeken folytathatják.

 A Three Layers of Telling a Story projekt a legnevesebb bábos, operatőr és alkalmazott színházi egyetemi képzéseket fogja össze azzal a céllal, hogy 2017-re együtt indítsunk az eltérő társadalmi tapasztalatainkra, de közös európai tradíciónkra épülő új nemzetközi képzéseket. 

A nyitó konferencián résztvevő partnerintézmények:

Høgskolen i Bergen, Bergen, NO

University of Kent, Kent, UK

Akademie múzických umení v Praze, Prága, CZ,

The Aleksander Zelwerowicz National Academy of Dramatic Art, Varsó, PL,

Vysoká škola múzických umení v Bratislave, Pozsony, SK

A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.A nyertes Erasmus+ pályázat eredményeként a részvevő intézmények stratégiai partnerség keretében 380 730 euro uniós támogatást nyertek el.