Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Új intézetvezetők a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Intézetvezetői megbízásokat adott át Rátóti Zoltán rektor és Dr. Szarka Gábor kancellár Dr. Antal Zsolt, Dr. Herczeg Tamás és Dr. Vecsernyés János részére. A Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet új vezetője Dr. Herczeg Tamás Bánffy-díjas kulturális menedzser, színházrendező, intézményünk egyetemi docense. Herczeg Tamás a Szegedi Tudományegyetem pedagógia szakán szerzett alapdiplomát, majd ezután a Színház- és Filmművészeti […]

Intézetvezetői megbízásokat adott át Rátóti Zoltán rektor és Dr. Szarka Gábor kancellár Dr. Antal Zsolt, Dr. Herczeg Tamás és Dr. Vecsernyés János részére.

A Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet új vezetője Dr. Herczeg Tamás Bánffy-díjas kulturális menedzser, színházrendező, intézményünk egyetemi docense. Herczeg Tamás a Szegedi Tudományegyetem pedagógia szakán szerzett alapdiplomát, majd ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámapedagógus képzésén diplomázott. Doktori fokozatát a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerezte (témája: Új koncepciók a színházi menedzsment terén), majd ugyanitt színházrendező diplomát vehetett át, 2021-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető oktatója.

Dr. Vecsernyés János Balázs Béla-díjas rendező, operatőr irányításával folyik tovább az oktatás a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. Vecsernyés János 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán operatőr szakon, majd ugyanitt doktori fokozatot szerzett (témája: Az intencionális megközelítés a filmkészítésben). 2000 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, 2010 óta intézmény adjunktusa. 2022-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem mozgóképművészeti rektorhelyettese.

A jövőben is Dr. Antal Zsolt vezeti a Németh Antal Drámaelméleti Intézetet. Antal Zsolt egyetemi tanulmányait a szegedi József Attila Tudományegyetemen történelem tanár szakán végezte, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Politikatudományi Doktori Iskolájában PhD fokozatát 2011-ben „Közszolgálati média Európában – az állami feladatvállalás koncepciói a tájékoztatásban” című disszertációjával summa cum laude minősítéssel szerezte, 2022-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese.

Intézetvezetőinknek gratulálunk és sikeres munkát kívánunk!