Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Válogatás a DokMa3 és DokMa4 osztályok filmjeiből

Vizsgafilmek, terepmunka filmek, diplomafilmek Helyszín: Ódry színpad február 11. 18:00 óra A vetítés ingyenes, regisztrációt nem igényel. DOKMA 4. Anyukám álmát rendező: Bicsák Boglárka hossz: 19:50 I. év/ II. féléves vizsgafilm Lilkó egy érzékeny lelkű Down-szindrómás kamasz. Óvodás kora óta szeret tornászni. Anyukája és nagymamája segítségével számos versenyen vett részt, például 2015-ben a Los Angeles-i […]

Vizsgafilmek, terepmunka filmek, diplomafilmek

Helyszín: Ódry színpad

február 11. 18:00 óra

A vetítés ingyenes, regisztrációt nem igényel.


DOKMA 4.

Anyukám álmát

rendező: Bicsák Boglárka

hossz: 19:50

I. év/ II. féléves vizsgafilm

Lilkó egy érzékeny lelkű Down-szindrómás kamasz. Óvodás kora óta szeret tornászni. Anyukája és nagymamája segítségével számos versenyen vett részt, például 2015-ben a Los Angeles-i Speciális Olimpiai Játékokon. Tornászként két arany, két ezüst és egy bronzérmet szerzett. 2019-ben azonban szembesülnie kellett azzal a ténnyel, hogy akármennyire is jó tornász, nem vehet részt a következő Speciális Olimpián.


Stil Love

rendező: Bognár Flóra, Conrado Hayashida, Nora Ananyan, Rajae Bouardi

hossz: 08:07

I. év/ II. félév DN terepmunka

A szerelem évszaka a tavasz, de nem csak az újé, a régié is. Vajon hogy emlékezünk vissza évtizedes távlatból szerelmünk első pillanataira?


Falkám

rendező: Mazzag Izabella

hossz: 24:40

I. év/II. félév vizsgafilm

22 évesen diagnosztizáltak egy kevésbé ismert betegséggel, Borderline személyiségzavarral, melynek gyakorisága a népesség körében folyamatosan növekszik. A filmben három másik borderlineossal próbáljuk megfejteni a betegséget, az érzelmeinken és tapasztalatainkon keresztül.


Ózdi Fodrász

rendező: Debre Zsuzsa

hossz: 13:30

I. év/I félév terepmunka

Egy ózdi fodrászatban nosztalgiáznak a kuncsaftok azon, milyen volt az az időszak, amikor még működött a gyár.


Kazincbarcikai Goblein Öltögetők Köre

rendező: Hatházi Fanni, Hernan Baron Camacho, Bakar Cherkezishvili, Sarah Khalid

hossz 11:01

I. év./ II. félév DN terepmunka

Kazincbarcika gyárvárosának különböző háttérrel rendelkező hölgyei a gobelin iránti szenvedélyükben találnak egymásra. Vezetőjük, Piroska, küldetést teljesít: nem áll meg, amíg a gobelin klub tagjai világhírűek nem lesznek!


Misty Cloud

rendező: Takács Máté

hossz: 07:00

I. év/I félév vizsgafilm

Ez a történet a 21 éves Panna nevű lányról szól. És a nemrégiben született lányáról, Miráról. A kettőjük kapcsolatáról, és arról, hogy nem volt képes vigyázni a kislányára, és hogy milyen nehéz érzelmekkel kell megküzdenie, amikor örökbe kell adnia Mirát bérszülőkhöz.


Miért sírsz?

rendező: Tóth Fruzsina

hossz: 08:00

I. év/I. félév vizsgafilm

A családon belüli problémákat akaratlanul is tovább adjuk generációról generációra, olyan ez, mint egy végtelen folyam. A film anyukám gyermekkori traumájáról szól, és arról, hogy ez hogyan él tovább bennem.


Fekszem

rendező: Mazzag Izabella

hossz: 09:00

I. év/I. félév vizsgafilm

A film egy utazás Izabella gyerekkorától a jelenéig. Különböző állomásokat, különböző emlékeket elevenítenek fel, amelyek segítségével kiderül, hogy mi az, amivel küzd és amit ideje elengednie.


DOKMA 3.

Fiam, Julian

rendező: Ugron Réka

hossz: 34 perc

A 45 éves Ana csak egy rövid hajóútnyira lakik a kikötővárostól, a Duna-delta egyik eldugott falujában, de még sosem látta a tengert – szüntelenül csak fiát, Juliánt várja.


Családon belül – Trailer

rendező: Püsök Botond

hossz: 03:45

Andrea élete legtraumatikusabb élményéből próbál felépülni: lánya gyermekmolesztálás áldozata lett. A gyermek mostohaapja az elkövetett bűncselekedeteiért börtönben volt, azonban pár hónapja kiengedték, és visszaköltözött a kis vidéki közösségbe, ahol Andrea is lakik.


Áginak

rendező: Losonci Pál

hossz: 25:45

Egy fiútestvér végül megbocsát a húgának, mert nem fiúnak született.


Mariann – Trailer

rendező: Fuchs Máté

hossz: 03:00

Mariann 30 éves Asperger-szindrómás lány, akinek az a célja, hogy elköltözhessen otthonról, és önállóvá váljon, ezért saját vállalkozásba kezd: megpróbálja létrehozni saját légylárvafarmját.


Felfedezők

rendező: Hendrick Leah

hossz: 30:00

A vakon született Anita egy különleges német módszernek köszönhetően lehetőséget kap, hogy életében először láthassa 3 éves kislányát, azonban sok nehézséget kell kiállni az első foglalkozásig.


Dívák – Trailer

rendező: Kőrösi Máté

hossz: 02:20

Egy húszas évei végén járó fiatal filmrendező (én) találkozik három 20 éves lánnyal, akik a felnőttkor és tinédzserkor között megrekedve, egy második esély típusú gimnáziumban próbálják végre lezárni ezt az átmeneti időszakot és leérettségizni. Ők magukat a Díváknak hívják. Közös történetünkben, ahogy elkezdem megismerni őket, egyre jobban kezdenek lemállani róluk a védelemül szolgáló sminkrétegek, hogy végül mind a négyen felnőjünk egy kicsit.


Szél viszi

rendező: Bartha Máté

hossz: 36:30

Valahol a kietlen vidéken egy fiatal lány a lehetetlenre vállalkozik. Vivien, akit még gyerekkorában választottak el édesanyjától, élete nagy részében egyik nevelőszülőtől a másikig sodródott; egyedüli támasza egy katonai ifjúsági közösség. Most, 18 évesen, a gyámság kötelezettségétől szabadulva úgy dönt, a saját lábára áll és megváltoztatja az életét. Rendes munkáról, szerető partnerről álmodik és arról, hogy újra találkozik édesanyjával. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy megváltoztassa sorsát?

dokma