Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Végeztek az első audio-narátorok

Sikerrel vizsgáztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Fogyatékos Személyek Egyenlőségéért Közhasznú Kft. együttműködéseként létrejött 2 féléves felnőttképzés első hallgatói. Az audio-narrátor a látássérült emberek számára teszi élvezhetővé a kulturális proramokat. A szolgáltatás iránt egyre több területen nő az igény.


Az SZFE modellképzésére közel hatvan fő jelentkezett, ebből 14-en tettek vizsgát a képzés végén. A narráció egyre nagyobb területet ölel fel, amibe beletartozik a film, a televízió, a kiállítások, az oktatás, a konferencia és az egyéb szabadidős programok is a színház mellett, ahol a narrátor érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem együttműködve a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft-vel több olyan ismeretanyagot és gyakorlatot dolgozott ki, amelyeken keresztül a képzésben résztvevők megismerhették a látássérült emberek speciális kommunikációs igényeit. A képzés során workshopokon és konzultációkon mutatták be az audio-narrációs munka célkitűzéseit, szabály- és eszközrendszerét, valamint az audio-narrációt igénybevevő vak és gyengén látó kliensek elvárásait, kommunikációs igényeit, szervezeti életüket. Ehhez kapcsolták a színházi, filmes és egyéb kulturális szakterületeket érintő alapismereteket, amelyekre felkészült, gyakorlott szakemberek és tapasztalati szakértők oktatták az érdeklődőket. 

Gratulálunk a végzett audio-narrátoroknak!