Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Végzős bábhallgatóink novemberi bemutatói

Meczner János és Tengely Gábor végzős bábszínész osztályának hallgatói novemberben tartották Kukurikú ifiúr című bemutatójukat az SZFE Padlás színpadán, emellett sok-sok premieren tapsolhatott nekik a közönség az ország számos báb- és kőszínházában.


A Budapest Bábszínházban Alföldi Róbert rendezte Moliére A képzelt beteg című vígjátékát, melyben a fiatal szerelmesek szerepét Pájer Almára és Barna Zsomborra osztotta.  Pájer Almának ezen kívül még két szerepátvétele is volt a bábszínházban, november óta játssza a Boribon és Annipanni című előadásban Annipanni, a Semmiben pedig Sofia Nielsen szerepét.

Barna Zsombor a KULTÚRBRIGÁD csapatával is együtt dolgozott, Znamenák István irányítása mellett mutatták be Molnár Ferenc klasszikusát az Egy, kettő, hármat.

Egy másik nagy Molnár klasszikusból, A Pál utcai fiúkból új magyar musical született, ami óriási sikerrel debütált a Vígszínházban november 5-én, benne Csiby Gergellyel, Richter szerepében. Az előadást a friss Prima Primissima díjas Marton László, egyetemünk professzora rendezte.

A hazai bábjátszás egyik fellegvára a győri Vaskakas Bábszínház, ahol november végén tartották a premierjét a Szemenszedett mese című produkciónak. A Grimm testvérek kevésbé ismert történetének feldolgozásából született előadás valamennyi szereplője a végzős osztály hallgatója – Csiby Gergely/Horváth Márk; Pájer Alma Virág/Főglein Fruzsina; Markó-Ventyik Anna – élükön az V. éves rendezőszakos Markó Róbert bábrendezővel. Évek óta nagy sikerrel fut a teátrumban az Icurka-Picurka című, legkisebbnek szóló aprók színházi előadás, amiben novembertől Főglein Fruzsina és Nagy Petra látható.

Markó Róbert az ország másik felén lévő debreceni Vojtina Bábszínházban is dolgozott a hónap folyamán. A vásári bábjáték hagyományát felelevenítő Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című előadást jegyzi íróként és rendezőként.

Debrecen másik színházában a Csokonai Nemzeti Színházban pedig az osztály egyik vezető tanára Tengely Gábor állította színpadra Gimesi Dóra Hessmese című darabját, benne sok-sok női, lány és asszony szerepben Horváth Alexandra látható.