Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Vérnász és Három Nővér Gyakorlatok az Ódry Színpadon

Horváth Csaba rendezésében készülnek idei első bemutatójukra a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színművész hallgatói. Október 18-án mutatják be Federico García Lorca drámáját, a Vérnászt, november 2-től pedig tavalyi vizsgájuk, Csehov Három nővérének feldolgozása is műsorra kerül.


 

Images_21230

Fotó: Dudás Ernő
Három Nővér Gyakorlatok

Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztálya már korábban látható volt a Diótörőben és Hamletben. Előbbi meghívást kapott a kecskeméti Szín-Tár találkozóra, míg a Zsótér Sándor rendezésében készült előadás az idei POSZT OFF-programjában, majd a gyulai Shakespeare Fesztiválon is szerepelt. A nagy sikerre való tekintettel mindkét produkció műsoron marad az Ódry Színpad idei tanévében.

Images_19530

Fotó: Nagy Marcell / SZFE
Hamlet – Zsigmond Emőke, Szabó Erika, ifj. Vidnyánszky Attila

A tavalyi bemutatók után idén október 18-án mutatják be első új előadásukat, a Vérnászt. Federico García Lorca drámai balladájának történetét Horváth Csaba rendezésében viszik színpadra a hallgatók, amelynek középpontjában a feudális megkötöttségeken alapuló normarendszertől szenvedő és ez ellen lázadó alakok konfliktusai állnak. Lorca művében különösen korlátozott a nők élete, ám a férfiak sorsa sem sokkal kötetlenebb, a „becsület” fogalma számukra is megkövesedett, a vérbosszú kötelesség és dicsőség is egyben. Az egyszerű embereket, parasztokat megjelenítő dráma szerepeiben Bach Kata, Csapó Attila, Janka Barnabás, Mészáros Blanka, Szabó Erika, Tóth András, Tóth János és Zoltán Áron látható, a dalokat pedig a végzős fizikai színházi koreográfus osztály hallgatója, Nagy Norbert írta.

Images_21234

Fotó: Kurti István
Vérnász

Az osztály tavalyi mesterségvizsgája, a Három Nővér Gyakorlatok november 2-tól látható az Ódry Színpad műsorán. Az előadásban Csehov drámájának fejezeteit dolgozzák fel a hallgatók váltakozó szereposztásban. Ez az előadás egyben előkészítő fázisa is volt az osztály 2014 januárjára meghirdetett Vízkereszt-bemutatójának, amelyet a Pesti Színház tűz műsorára.

Forrás