Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Vizsga- és diplomafilmek a nagyvilágban

Kínában közönségdíjat nyert az Ischler, világkörüli úton a Fasírt, Kijevben szerepel a Provincia.


Hartung Attila vizsgafilmje, az Ischler kapta a 13. Pekingi Nemzetközi Diákfilm Fesztivál (ISFVF) egyik közönségdíját.

A Szervét Tibor és Eke Angéla főszereplésével forgatott fülledt kamaradráma a világ neves filmművészeti egyemeteinek legjobbjai között mérettette meg magát. A kínai fesztiválra összesen 900 nevezés érkezett, melyek közül a szervezők 83 filmet válogattak be a versenyprogramba. A Szász János és Janisch Attila osztályában idén végző Hartung Attila a fesztivál vendégeként a helyszínen izgulhatta végig a díjátadó-ceremóniát.

A Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezésében a 6×6-os rendező évfolyam filmjeiből is készült egy bemutatkozó válogatás, és ennek révén Hartung Attila mellett Kemény Lili is a kínai főváros vendégszeretét élvezhette. 

Az Ischler sikere mellett Hartung Attila a másodéves vizsgafilmje, a Fasírt miatt is örülhet, ugyanis a Margitai Ági és Haumann Péter főszereplésével forgatott sötét komédia szintén folytatja a világkörüli útját. Az angliai Essexben megrendezett Colchester International Film Festival horror-szekciójában kapott helyet a film, novemberben pedig további fesztiválokon szerepel.

Kijevben október 25 és november 2. között rendezik a Molodist elnevezésű filmfesztivált, Ukrajna és Kelet-Európa legnagyobb filmes eeményét, ahol Kárpáti György Mór diplomafilmje, a Provincia szerepel. A főszereplők Orosz Ákos és Fátyol Hermina. A rendező Enyedi Ildikó és Máthé Tibor osztályában végezte tanulmányait, diplomafilmje pedig számos fesztvált megjárt már, többek között Cannes-ban is szerepelt.