Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Workshop a Sanghaji Művészeti Egyetemen

Ellinger Edina június 8-tól 10 napos workshopot tart a Sanghaji Művészeti Egyetem harmadéves bábszakos hallgatóinak. Ez a harmadik együttműködési alkalom a két egyetem között. Az SZFE keresi és tovább bővíti a keleti színjátszással foglalkozó lehetőségeket.


Ellinger Edina 2004-ben végzett bábszínész szakon, most 10 napos workshopot tart a Sanghaji Művészeti Egyetemen – abban az országban, melynek színjátszásában óriási hagyománnyal bír a bábszínészet. Edina a 10 nap alatt egyeztet az egyetem bábszínész képzésének technikáiról, és előadásokat és kurzusokat tart a tárgyanimáció fogásairól, esztétikájáról.

Ez a harmadik együttműködési alkalom a két egyetem között. Először 2013 őszén Jákfalvi Magdolna tartott előadáselemző műhelyt a nyugati színházról, majd Tian Mansha professzor érkezett Budapestre 2013 novemberében, hogy a kínai opera színészi lehetőségeiről tartson előadást egyetemünkön. Reményeink szerint az együttműködés tovább folytatódik, mind a bábszínész, mind a színészi formanyelv alkalmazásának területén.