Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Zsótér Hamletje Pécsen

Egyetemünk ötödéves hallgatóinak előadása január 8-án és 9-én nagy sikerrel vendégszerepelt a Pécsi Harmadik Színházban. Simon István, a színház ügyvezetőjének köszönő levele.


 

Az osztály 2013-ban bemutatott híres vizsgaelőadása túllépet játszóhelyük keretein, és több helyütt is látható volt. Az eredetileg kamaraterminek szánt előadást a rendező és a színészek mindenütt a helyi adottságokhoz igazítják, így amit a zárt térben vasrudakon játszanak végig, azt a csatát másutt fákon vívták, vagy épp egy tó-színpad alatti mocsarat vontak be játéktérként egy-egy jelenetbe.

 

A Pécsi Harmadik Színházban is sajátos térkialakítású, egyedi adaptációban láthatta a közönség Shakespeare modernizált klasszikusát. A közel háromórás előadás magán viseli Zsótér Sándor markáns rendezői világát, Arany János veretes sorai helyett Nádasdy Ádám mai mondataiból bontakozik ki a cselekmény, s a művészpalánták mindegyike több szerepben is megmutatkozik.

 

Simon Istán színházvezető köszönő sorai az előadás után: "Szeretnénk megköszönni  a Színház-és Filmművészeti Egyetem Zsótér Sándor által rendezett HAMLET produkciója pécsi vendégszereplésének létrejöttében való közreműködést, segítséget. Az előadásnak mindkét napon nagy sikere volt, több, mint telt házak előtt kerültek színre. Külön köszönjük Zsótér Sándor rugalmasságát, az előadást a Harmadik Színház adottságaira, nagy nézőterére való adaptálását, kiváló rendezését, nem különben a produkció résztvevőinek remek alakításait, fegyelmezett, elhivatott és lelkes viselkedését az új helyszínre adaptáló  próbafolyamatban.  Köszönet illeti Ari Zsófi közreműködését is, a vastapsos sikernek feltétlenül részese ő is. Kívánunk valamennyi közreműködőnek nagyon sikeres művészi pályafutást!"