Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Zsótér különleges Hamletjét adják a Pécsi Harmadik színházban

Különleges színházi élményre számíthat, aki megnézi Zsótér Sándor rendezésében Shakespeare Hamletjét a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóinak előadásában. Produkciójuk január 8-án és 9-én vendégszerepel a Pécsi Harmadik Színházban. A Pécsi Újság cikke.


Több szempontból is szellemi csemegét ígér a színi növendékek Hamlet-előadása, melyet 2013 márciusában mutattak be az Ódry Színpadon. Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályának vizsgaelőadása azóta ,,túllépett" játszóhelyük keretein, s mint az előző évad egyik legizgalmasabb színházi vállalkozása, több helyütt is látható volt.

 

Az eredetileg kamaraterminek szánt előadást a rendező és a színészek mindenütt a helyi adottságokhoz igazítják, így amit a zárt térben vasrudakon játszanak végig, azt a csatát másutt fákon vívták, vagy épp a tó-színpad alatti mocsarat vontak be játéktérként egy-egy jelenetbe.

A Pécsi Harmadik Színházban is sajátos térkialakítású, egyedi adaptációban láthatja a közönség Shakespeare modernizált klasszikusát.

A különlegesnek ígérkező előadásra jegyek korlátozott számban még hozzáférhetők.

Pécsi Újság, 2014. január 3.