Bemutatkozik a Mentálhigiénés Szolgálat a Nyári Akadémián is

augusztus 8., csütörtök 07:30
Share

Ahhoz, hogy valaki jó színésszé váljon, nem elég a tehetség, fejlett önismeret is kell hozzá – vallja Grezsa Ferenc pszichiáter, az SZFE Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálatának szakmai vezetője. Az áprilisban indult szolgálat munkatársai ez utóbbi megszerzésében is segítséget tudnak nyújtani a hallgatóknak. Új podcast-epizódunkban többek között arról beszélgettünk Grezsa Ferenccel, hogy általában milyen kérdésekkel keresik meg a fiatalok a tanácsadókat. A szakember szerint a művészhallgatók olyan fiatalok, akik az átlagnál érzékenyebbek és lelkileg talán érettebbek is. Ez egy nagy ajándék, de jár bizonyos terhekkel is, amelyeket nem lehet megúszni. A hallgatóknak tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül és bizalommal fordulhatnak a mentáligiénés tanácsadókhoz. Vezető pszichiáterük ebből a célból is tart előadást a debreceni Nyári Akadémián, augusztus 12-én 9:00 órakor.

16x9
Podcast Dr. Grezsa Ferenccel

Egyéb hírek

Mesterséges intelligencia a karrierépítésben: kreatív és művészi lehetőségek

Mindannyian rendelkezünk valamilyen különleges tehetséggel, ami megkülönböztet minket másoktól. De mi lenne, ha ezt a tehetséget mesterséges intelligenciával (MI) felfedezhetnéd és kibontakoztathatnád? A MI nemcsak a technológia szerelmeseinek kínál karrierlehetőségeket, hanem a kreatív és művészeti területek számára is forradalmi újításokat hoz.

Cukormáz a filmvásznon

Az SZFE a filmvásznon sorozat az egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézete végzős hallgatóinak diplomamunkáiba enged betekintést a mesterrel és a tanítvánnyal készült páros interjún keresztül.

Javában zajlik az SZFE Nyári Akadémiája Debrecenben

Kulturális sokk, felszabadító, hallhatatlan – ezekkel a jelzőkkel illették tavaly a Nyári Akadémiát a friss gólyák. Idén sem kisebb a tét.

 

A szervezők célja, hogy a leendő elsősök életre szóló élménnyel gazdagodjanak és ez az egyhetes együttlét megalapozza számukra a sikeres évkezdést.

Interjúk és beszámolók a Nyári Akadémiáról

Élénk figyelem övezi a Színház- és Filmművészeti Egyetem idei, 2024-es gólyatáborát.

 

Köszönet a médiumok elmélyült érdeklődéséért! (folyamatosan frissül)

Az erdélyi színházzal ismerkednek meg Gyulán az SZFE hallgatói

Az irodalom és a színház kapcsolatáról szóló elmélkedésre invitálta a fiatalokból álló közönséget a szerda esti, gyulai Ladics-házban rendezett Bárka esten Elek Tibor, az irodalmi folyóirat főszerkesztője, egyben a Gyulai Várszínház igazgatója. Farkas-Wellmann Éva főszerkesztő-helyettes a Bárka online-t mutatta be, majd Kiss Ottóval és Szil Ágnessel kiegészülve tartottak felolvasóestet. Ezt a  programot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói számára szervezték, akik egyhetes gyulai képzésen vesznek részt. A programok elsősorban a várszínházi előadásokra, az Erdélyi hét programjaira támaszkodnak, de egy rendkívüli Bárka estet is beiktattak ezek közé. Az SZFE hallgatói minden este megnéznek egy előadást a Várszínház Erdélyi hetén, majd másnap kielemzik ezeket. Szakmai szempontból sokat jelenthet a hallgatóknak, hogy Gyulán ismerkedhetnek meg az erdélyi magyar színházzal, de közösségépítés szempontjából is van jelentősége az itt töltött időszaknak.

SZFE-s hallgatók a Hairben

Nagy sikerrel mutatták be hétvégén a világhírű Hair musicalt Tompagábor Kornél rendezésében a Fertőrákosi Barlangszínházban. A zalaegerszegi Kvártélyház és a Soproni Petőfi Színház közös produkciójának végén igazi bulihangulat kerekedett; a közönség állva tapsolt és táncolt a szereplőkkel, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészhallgatóival.

Elhunyt Király Levente, a Nemzet Színésze

„Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Király Levente, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház Örökös Tagja, Szeged város díszpolgára ma reggel elhunyt” – adta hírül  közösségi oldalán a Szegedi Nemzeti Színház.

Boldog születésnapot Tanár Úr!

„El akarja hitetni velünk, hogy 70, miközben úgy néz ki ‒ Dantét parafrazeálva ‒, mint aki legfeljebb az emberélet útjának feléhez érkezett.” ‒ köszöntötte barátját, Novák Emilt Orbán János Dénes Kossuth- és József Attila-díjas költő az origo.hu hasábjain. Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőrnek, filmrendezőnek, az SZFE osztályvezető tanárjának ezúton kívánunk mi is nagyon boldog születésnapot!

Több betöltése Több betöltése