Karrieriroda

Köszöntő

A Karrieriroda elkötelezett küldetése, hogy hidat képezzen az egyetem intézetei, az egyetemi polgárok és a művészeti ökoszisztéma tagjai között.

Célunk, hogy közösséget teremtsünk az egyetemen működő mindenkori intézetek és osztályok hallgatói között, valamint, hogy az egyetem polgárainak már hallgatói jogviszonyuk fennállása során is lehetőségük legyen ismeretségeket kötni a művészeti szféra neves képviselőivel, illetve ápolni tudják a velük való kapcsolatot. A magas szakmai kompetenciákat megtestesítő, presztízsértékű diploma megszerzését követően célunk emellett a hallgatók – egyéniségüknek, szaktudásuknak leginkább megfelelő és érdeklődési körükhöz leginkább passzoló – elhelyezkedésének elősegítése, ahogyan a végzett hallgatók nyomon követése, illetve a velük való kapcsolat fenntartása is.

Ehhez az eszközünk a humánus, a művész érzékenységét tisztelő attitűd, amelyet ötvözünk a sikerorientált, hatékonyságot szem előtt tartó menedzsment szemléletével.

Mottóink: szakmaiság, szakmai kompetencia, személyes kapcsolatápolás-fókuszú kommunikáció, valamint az innovatív, profi, méltó megjelenítés.

Szinergia: a társosztályokkal, az intézetekkel, az egyetemről kilépve a piaci szereplőkkel és más társegyetemekkel, szoros együttműködés a művészeti ökoszisztéma szereplőivel – mindehhez pedig fontos feladatunknak tekintjük az egymás tevékenységének támogatását, elmélyítését, illetve ezek erősítését.

A hatékony kapcsolatépítés részeként szükségesnek tartjuk a rendszeres visszacsatolást mind a hallgatók, oktatók, mind pedig a piaci szereplők részéről, ahogyan a tapasztalatok eszköztárunkba való beépítését és az ezáltal történő folyamatos fejlődést is.

ÉRTED VAGYUNK! FONTOS VAGY SZÁMUNKRA!

Munkatársaink

Wild Mónika – Karrieriroda-vezető

Azzal a küldetéstudattal érkeztem az egyetemre, hogy Neked, kedves Hallgató, biztonságos támogatást nyújtsak az egyetemi életed alatt és segítsek – amennyire lehet – felkészülni a diploma megszerzése utáni időszakra. Mindent megteszek, hogy az elmúlt 25 év során hazai és nemzetközi szinten a versenyszférában és a közigazgatásban – az innováció, kultúra, egyetem, kutatás, bankszektor, pályázat, PR, marketing és projektmenedzsment területén – szerezett szakmai tapasztalataimat hasznosan tudjam kamatoztatni mind a hallgatók, mind az egyetem számára. Mindezeket ötvözzük az új szakterületekkel, alkalmazkodva az aktuális trendek adta feladatokhoz és más kihívásokhoz is.

BIZTATLAK, HOGY FORDULJATOK HOZZÁNK BIZALOMMAL! KERESSETEK BENNÜNKET AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN: eletpalya@szfe.hu 

Huszár Domonkos – Karriertanácsadó

Huszár Domonkos vagyok, több mint 15 éve foglalkozom filmkészítéssel. Ezalatt az idő alatt több ezer filmes produkció elkészítésében vettem részt. Tapasztalataim alapján pontosan tudom, hogy ebben a szakmában nem elég csupán jó és tehetséges szakembernek lenni: a filmes világban való érvényesüléshez elengedhetetlen egyfajta vállalkozói szemléletmód és az önmenedzselés készsége is. De vajon hogy lehet a művészet szabadságát és a piaci szemléletet egyidejűleg ötvözni? Megvalósítható ez egyáltalán? A válasz egyértelműen igen. Ugyanakkor ez nem feltétlenül megy egyedül. Számos buktatója és nehézsége van, melyeknek leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy valaki segítsen megtalálni a célhoz vezető utat. Ebben tudunk mi segíteni a Karrierirodánál.

Keszei Bori – Karriertanácsadó

A hazai és nemzetközi színházi életben mint előadóművész, operaénekes vettem részt pályám első részében, amelyet mára adjunktusi, menedzsmenti feladatok váltottak fel. Énekesi pályám elején, a Magyar Állami Operaházban töltött időszak után öt éven át voltam a Bécsi Staatsoper szoprán szólistája. 2023-ban pedig abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy munkámért átvehettem hazánk a zeneművészet területén legrangosabbnak tartott kitüntetését, a Liszt Ferenc-díjat.

A színházi, zenei létezés legfőbb muníciója a szabadon szárnyaló tehetség. Saját tapasztatból tudom, mennyire fontos a művészek segítése és tehermentesítése annak érdekében, hogy művészetükre, fejlődésükre tudjanak koncentrálni. Közel 30 év hazai és nemzetközi színházi tapasztalata egy világszerte ismert műfajban világossá tette számomra az érdekképviselet fontosságát, műfaji határok nélkül.

Szolgáltatások

HALLGATÓKNAK

 • karriertémájú kiadványok készítése, megosztása
 • tanulmányi és életpálya-tanácsadás szervezése
 • segítség az elhelyezkedésben, állások közvetítése
 • munkakeresési és karrierépítési tanácsadás
 • életrajzok közvetítése, adatbázisok készítése
 • karrier- és softskillfejlesztés-tematikájú tréningek, workshopok, beszélgetések szervezése, lebonyolítása
 • szakmai gyakorlatok szervezése az intézetekkel együttműködésben
 • önéletrajz és motivációs levél írásával kapcsolatos konzultációs lehetőség biztosítása
 • szoros kapcsolat kiépítése a munkaerőpiac szereplőivel
 • diákhitel-tanácsadó pont

ALUMNI PROGRAM

 • kapcsolattartás az öregdiákokkal, öregdiák-rendezvények szervezése (Alumni)

KUTATÁS

 • az egyetemen oklevelet szerzettek munkaerőpiaci helyzetének figyelemmel kísérése
 • visszajelzések gyűjtése az egyetemen folytatott képzések munkaerőpiaci hasznosíthatóságáról
 • kutatási tevékenység a pályakezdő diplomások munkaerőpiaci helyzetének megismerésére (munkaadók elvárásainak felmérése a pályakezdőkkel szemben, a pályakezdők elképzeléseinek feltérképezése a munkába állással, illetve azzal kapcsolatban, hogy milyen készségek és ismeretek jelenthetnek számukra előnyt; karriertérkép kidolgozása)
 • önkéntes adatszolgáltatás alapján a Karrieriroda figyelemmel kíséri az egyetemen végzett hallgatók pályáját (elhelyezkedési utánkövetés)

MUNKÁLTATÓKNAK

A Karrieriroda kiemelten fontosnak tartja, hogy folyamatosan naprakész információkkal szolgálhasson a hallgatók számára az aktuális munkaerőpiaci lehetőségekkel kapcsolatban. Mint híd, az Iroda folyamatosan kapcsolatot épít és tart fenn a művészeti ökoszisztéma szereplőivel.

Önnek mint munkaadónak lehetősége van bekapcsolódni ebbe a folyamatba:

 • Gyakornoki program hirdetésével,
 • Szakmai előadásokkal,
 • Workshopokkal.

Kérdésével, kérésével forduljon hozzánk bizalommal, állunk szíves rendelkezésére: eletpalya@szfe.hu

Események

Köszönjük minden kedves érdeklődőnek, jelenlévőnek, aki velünk tartott az Alkotóműhelyek Hetén megrendezett bemutatkozóeseményünkön. Nagy örömünkre  kellemes, szeretetteljes hangulatban, őszinte emberi és szakmai fókuszú beszélgetéssel töltöttük az időt a babzsákok ölelésében!

Köszönjük, hogy jelen voltatok! Köszönjük érdeklődéseteket!

Kérdéseitek, kéréseitek esetén írjatok nekünk, vagy várunk Benneteket személyes beszélgetésre is egy előzetesen egyeztetett időpontban.

Kapcsolat

Időpont kérése egyéni konzultációhoz: eletpalya@szfe.hu

Kérdések, kérések, észrevételek, javaslatok: eletpalya@szfe.hu

Írj, gyere, beszélgessünk, hogy együtt megtaláljuk, ami a számodra legmegfelelőbb!