Karrieriroda

Köszöntő

A Karrieriroda elkötelezett küldetése, hogy hidat képezzen az egyetem intézetei, az egyetemi polgárok és a művészeti ökoszisztéma tagjai között.

Célunk, hogy közösséget teremtsünk az egyetemen működő mindenkori intézetek és osztályok hallgatói között, valamint, hogy az egyetem polgárainak már hallgatói jogviszonyuk fennállása során is lehetőségük legyen ismeretségeket kötni a művészeti szféra neves képviselőivel, illetve ápolni tudják a velük való kapcsolatot. A magas szakmai kompetenciákat megtestesítő, presztízsértékű diploma megszerzését követően célunk emellett a hallgatók – egyéniségüknek, szaktudásuknak leginkább megfelelő és érdeklődési körükhöz leginkább passzoló – elhelyezkedésének elősegítése, ahogyan a végzett hallgatók nyomon követése, illetve a velük való kapcsolat fenntartása is.

Ehhez az eszközünk a humánus, a művész érzékenységét tisztelő attitűd, amelyet ötvözünk a sikerorientált, hatékonyságot szem előtt tartó menedzsment szemléletével.

Mottóink: szakmaiság, szakmai kompetencia, személyes kapcsolatápolás-fókuszú kommunikáció, valamint az innovatív, profi, méltó megjelenítés.

Szinergia: a társosztályokkal, az intézetekkel, az egyetemről kilépve a piaci szereplőkkel és más társegyetemekkel, szoros együttműködés a művészeti ökoszisztéma szereplőivel – mindehhez pedig fontos feladatunknak tekintjük az egymás tevékenységének támogatását, elmélyítését, illetve ezek erősítését.

A hatékony kapcsolatépítés részeként szükségesnek tartjuk a rendszeres visszacsatolást mind a hallgatók, oktatók, mind pedig a piaci szereplők részéről, ahogyan a tapasztalatok eszköztárunkba való beépítését és az ezáltal történő folyamatos fejlődést is.

ÉRTED VAGYUNK! FONTOS VAGY SZÁMUNKRA!

Munkatársaink

Wild Mónika – Karrieriroda-vezető

Azzal a küldetéstudattal érkeztem az egyetemre, hogy Neked, kedves Hallgató, biztonságos támogatást nyújtsak az egyetemi életed alatt és segítsek – amennyire lehet – felkészülni a diploma megszerzése utáni időszakra. Mindent megteszek, hogy az elmúlt 25 év során hazai és nemzetközi szinten a versenyszférában és a közigazgatásban – az innováció, kultúra, egyetem, kutatás, bankszektor, pályázat, PR, marketing és projektmenedzsment területén – szerezett szakmai tapasztalataimat hasznosan tudjam kamatoztatni mind a hallgatók, mind az egyetem számára. Mindezeket ötvözzük az új szakterületekkel, alkalmazkodva az aktuális trendek adta feladatokhoz és más kihívásokhoz is.

BIZTATLAK, HOGY FORDULJATOK HOZZÁNK BIZALOMMAL! KERESSETEK BENNÜNKET AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN: eletpalya@szfe.hu 

Huszár Domonkos – Karriertanácsadó

Huszár Domonkos vagyok, több mint 15 éve foglalkozom filmkészítéssel. Ezalatt az idő alatt több ezer filmes produkció elkészítésében vettem részt. Tapasztalataim alapján pontosan tudom, hogy ebben a szakmában nem elég csupán jó és tehetséges szakembernek lenni: a filmes világban való érvényesüléshez elengedhetetlen egyfajta vállalkozói szemléletmód és az önmenedzselés készsége is. De vajon hogy lehet a művészet szabadságát és a piaci szemléletet egyidejűleg ötvözni? Megvalósítható ez egyáltalán? A válasz egyértelműen igen. Ugyanakkor ez nem feltétlenül megy egyedül. Számos buktatója és nehézsége van, melyeknek leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy valaki segítsen megtalálni a célhoz vezető utat. Ebben tudunk mi segíteni a Karrierirodánál.

B. Török Fruzsina – Karriertanácsadó

Pályámat fuvolaművészként kezdtem, a bécsi zeneakadémia növendéke voltam 2000- 2005-ig. Majd villámcsapásként érkezett a színház az életembe, és 2010-ben született meg az első darabom Napló-szilánkok címmel, amelyet Koltai Róbert főszereplésével 250 alkalommal játszottunk országszerte.

Pályaváltásom körülményeiről részletesebben: https://szfe.hu/hirek/az-elet-zeneje-interju-egy-palyavalto-muvesszel-b-torok-fruzsina-dramairoval/

Az első sikerek meghozták a következő tizenhárom év alkotói munkáit: tíz bemutatott drámát, hat televíziós filmet és tizenkét rádiójátékot, melyekben íróként és rendezőként is részt vettem. Munkám elismeréseként 2016-ban elnyertem az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjat, majd 2019-ben az MMA hároméves Művészeti Ösztöndíját. 2017-ben a Vígszínházban bemutatott Hallgatni akartam című előadásra megkaptuk a Kritikusok Különdíját is.

2022 óta az SZFE kreatív csapatát erősítem: a Kommunikációs és Marketingigazgatóság munkatársaként másfél éven át dolgoztam az egyetem kulturális újságírójaként. Hiszek a tehetség, a munka, a türelem és az alázat fontosságában. A Karrierirodában azon dolgozunk, hogy az itt végzett hallgatókat minden tekintetben segítsük céljaik és álmaik elérésében.

Szolgáltatások

HALLGATÓKNAK

 • karriertémájú kiadványok készítése, megosztása
 • tanulmányi és életpálya-tanácsadás szervezése
 • segítség az elhelyezkedésben, állások közvetítése
 • munkakeresési és karrierépítési tanácsadás
 • életrajzok közvetítése, adatbázisok készítése
 • karrier- és softskillfejlesztés-tematikájú tréningek, workshopok, beszélgetések szervezése, lebonyolítása
 • szakmai gyakorlatok szervezése az intézetekkel együttműködésben
 • önéletrajz és motivációs levél írásával kapcsolatos konzultációs lehetőség biztosítása
 • szoros kapcsolat kiépítése a munkaerőpiac szereplőivel
 • diákhitel-tanácsadó pont

ALUMNI PROGRAM

 • kapcsolattartás az öregdiákokkal, öregdiák-rendezvények szervezése (Alumni)

KUTATÁS

 • az egyetemen oklevelet szerzettek munkaerőpiaci helyzetének figyelemmel kísérése
 • visszajelzések gyűjtése az egyetemen folytatott képzések munkaerőpiaci hasznosíthatóságáról
 • kutatási tevékenység a pályakezdő diplomások munkaerőpiaci helyzetének megismerésére (munkaadók elvárásainak felmérése a pályakezdőkkel szemben, a pályakezdők elképzeléseinek feltérképezése a munkába állással, illetve azzal kapcsolatban, hogy milyen készségek és ismeretek jelenthetnek számukra előnyt; karriertérkép kidolgozása)
 • önkéntes adatszolgáltatás alapján a Karrieriroda figyelemmel kíséri az egyetemen végzett hallgatók pályáját (elhelyezkedési utánkövetés)

MUNKÁLTATÓKNAK

A Karrieriroda kiemelten fontosnak tartja, hogy folyamatosan naprakész információkkal szolgálhasson a hallgatók számára az aktuális munkaerőpiaci lehetőségekkel kapcsolatban. Mint híd, az Iroda folyamatosan kapcsolatot épít és tart fenn a művészeti ökoszisztéma szereplőivel.

Önnek mint munkaadónak lehetősége van bekapcsolódni ebbe a folyamatba:

 • Gyakornoki program hirdetésével,
 • Szakmai előadásokkal,
 • Workshopokkal.

Kérdésével, kérésével forduljon hozzánk bizalommal, állunk szíves rendelkezésére: eletpalya@szfe.hu

Események

Köszönjük minden kedves érdeklődőnek, jelenlévőnek, aki velünk tartott az Alkotóműhelyek Hetén megrendezett bemutatkozóeseményünkön. Nagy örömünkre  kellemes, szeretetteljes hangulatban, őszinte emberi és szakmai fókuszú beszélgetéssel töltöttük az időt a babzsákok ölelésében!

Köszönjük, hogy jelen voltatok! Köszönjük érdeklődéseteket!

Kérdéseitek, kéréseitek esetén írjatok nekünk, vagy várunk Benneteket személyes beszélgetésre is egy előzetesen egyeztetett időpontban.

Végzős hallgatók portfóliója

Az SZFE Díszdiplomásai

Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége méltóságteljes emlék marad mindazok számára, akik részt vettek benne, és megerősítette az intézmény hagyományainak és az itt végzett művészi képzés értékének fontosságát. Ez az esemény nemcsak az elismerésről és a kitüntetésről szólt, hanem a művészetnek az életünk részeként való szolgálatáról is.

A Díszdiploma átadóról ITT olvashat.

Kapcsolat

Időpont kérése egyéni konzultációhoz: eletpalya@szfe.hu

Kérdések, kérések, észrevételek, javaslatok: eletpalya@szfe.hu

Írj, gyere, beszélgessünk, hogy együtt megtaláljuk, ami a számodra legmegfelelőbb!