Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma

KFI felmérés | KFI képzések | Proof of Concept pályázat | Hallgatói start up programok

Megkezdődött az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt megvalósítása

“Egyetemi tudás- és szellemi tulajdon menedzsment központ létrehozása a Színház- és Filmművészeti Egyetemen” pályázat (2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00024)
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a szakterület fejlesztésére 2019. tavaszán pályázatot írt ki “Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO” címmel.

A pályázat célja: az egyetemi tudásmenedzsment komplex rendszerének kialakítása, ezen belül a szellemi tulajdon kezelés tudatosítása, piacra orientáltság növelése és kapcsolatrendszer építés.

2019. novemberében született támogatói döntés a projektről, mely pályázat keretében az egyetem innovációs ökoszisztémájának fejlesztésére nyertünk pályázati forrást. A fejlesztés legfontosabb eleme az intézményi tudás- és technológiatranszfer szolgáltatások kialakítása és működtetése. A fejlesztési időszak 2020.01.01. – 2023.06.30.
A támogatási szerződés szerint a projekt költségvetése 40.000.000 forint.

Innovációs Konferencia az SZFE-n

Az Innovációs Konferenciáról készült korábbi cikk megtekintehtő itt:

Proof of Concept projektek

POC projekt, szakmai vezető: Bagány Márton

Szakkollégiumi képzés létrehozása színház- és filmművészeti elemekre épülő összművészeti kompetenciák kialakítására, valamint a gyakorlatban alkalmazható oktatási módszertan és produkciós technológia kifejlesztése

Az SZFE INNOLAB létrehozása, a szakkollégiumi képzés eredménytermékeinek piacosítása.

Tovább Tovább

POC projekt, szakmai vezető: Dr. Antal Zsolt

Médiahatások lexikona – digitális szakkönyv

Tovább Tovább

POC projekt, szakmai vezető: Dr. Herczeg Tamás

Innovatív képzések és előkészítő programok indításának tervezése a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézetben

Tovább Tovább

POC projekt, szakmai vezető: dr. László-Gulyás Dóra

SZFE VOD és filmanalízis szolgáltatás

Tovább Tovább

POC projekt, szakmai vezető: dr. László-Gulyás Dóra, közreműködött a Fiatal Alkotók a Művészetért Egyesület

Interaktív pilot tananyagfejlesztés Arany János Ágnes Asszony című balladája alapján – Új lehetőségek a dráma oktatásában

Tovább Tovább

POC projekt, szakmai vezető: dr. Varga Sebastien

Latinovits Program

Tovább Tovább

Nyertes POC projektek

Médiahatások lexikona – digitális szakkönyv

Szakkollégiumi képzés létrehozása színház- és filmművészeti elemekre épülő összművészeti kompetenciák kialakítására, valamint a gyakorlatban alkalmazható oktatási módszertan és produkciós technológia kifejlesztése; Az SZFE INNOLAB létrehozása, a szakkollégiumi képzés eredménytermékeinek piacosítása

Innovatív képzések és előkészítő programok indításának tervezése a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézetben

SZFE VOD és filmanalízis szolgáltatás

Latinovits Program

Interaktív pilot tananyagfejlesztés Arany János Ágnes Asszony című balladája alapján – Új lehetőségek a dráma oktatásában

Proof of Concept pályázati kiírás

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vissza nem térítendő pénzügyi támogatást hirdet az egyetemi innovációs tevékenység támogatására, a kutatási eredmények üzleti hasznosításának előmozdítására.

Van egy jó ötleted, amit piaci hasznosításra is alkalmasnak gondolsz? Innovatív terméket, vagy szolgáltatást szeretnél létrehozni, ami akár egy startup vállalkozás alapítás előkészítését szolgálná? Oszd meg velünk és nyerj forrást a megvalósításához!

Olyan innovatív projektötleteket várunk, ahol szakmai és pénzügyi támogatásra van szükség a kézzelfogható termék kifejlesztéséhez, szolgáltatás kialakításához, vagy egyéb adottságok fejlesztéséhez.

A Proof of Concept (PoC) pályázat legfőbb célja, hogy az Egyetem az innovációs ötleteket és a kutatási terveket közelebb segítse a piaci hasznosításhoz, az ötletek mihamarabb fejlesztésekké váljanak. A kutatási eredmények üzleti hasznosíthatóságának előmozdítására az Egyetem önálló pénzügyi alapot hozott létre, amelynek forrását “Az SZFE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban” című 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00024 számú projekt biztosítja.

A rendelkezésre álló keret 15 millió forint. Pályázati projektenként legalább 1 millió, legfeljebb 5 millió forint adható.

POC pályázati kiírás - archív

A Színház-és Filmművészeti Egyetem 2022. május 11-én elindította első inkubációs kezdeményezését, a Proof of Concept (PoC) programot.

A leadás új időpontja: 2022. június 17. 14:00

A most induló program elsődleges célja, hogy elősegítse és támogassa az Egyetemen folyó tudományos, kutató-fejlesztő tevékenységet, valamint előmozdítsa a vállalkozói szemlélet kibontakozását az Egyetem polgárai között.

A mentorálás mellett, a Proof of Concept alap pénzügyi támogatást kíván nyújtani a vállalkozó kedvű hallgatók, oktatók és munkatársak számára, hogy az ötleteikből adódó koncepciókat esetlegesen piacképes fázisba juttassa.

A kutatási eredmények üzleti hasznosíthatóságának előmozdítására az Egyetem önálló pénzügyi alapot hozott létre, amelynek forrását a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00024 számú projekt biztosítja.

A rendelkezésre álló keret 15 millió forint. Pályázati projektenként legalább 1 millió, legfeljebb 5 millió forint adható.

A pályázat benyújtásának módosított határideje: 2022. június 17. 14:00 

Eredményhirdetés várható időpontja: 2022. június 30. 

Kapcsolat

Bagány Márton
E-mail: bagany.marton@szfe.hu

Fok Róbert
E-mail: fok.robert@szfe.hu