5mű programok a VéNégy Fesztiválon

2023 június 19., hétfő 11:09.
Share

Különleges programokkal vár idén az 5mű a Vénégy Fesztivál keretein belül. Légy részese te is az öt művészeti egyetem közös programjainak június 22. és 25. között. Előadások, filmvetítések, közönségtalálkozók, óriásbábok, akrobaták, világító medúzák, gigantikus fémoroszlán, üstdobokon megszólaló ókori görög költészet, a történelem hőseit megidéző táncok, virtuális és zenei utazás ? a színházi és zenei élet sztárjait, valamint feltörekvő csillagait felvonultató, szédítően gazdag összművészeti programkavalkáddal vár a 10. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

Programajánló

Június 22.: 

14:00 5Mű MEGNYITÓ

14:15 Székely Csaba: Bányavirág

16:00 Győrei Zsolt: Minden kezdet nehéz, avagy hogyan indítsunk el egy színdarabot?
Színház- és Filmművészeti Egyetem

18:30 Filmvetítés

00:00 Filmvetítés (VR sátor)

 

Június 23.: 

14:00 Koós Pál előadás
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

15:00 Tősér Ádám: Beszélgetés a Blokád című filmről
Színház- és Filmművészeti Egyetem

16:00 Vecsernyés János: A filmnyelv indentitása
Színház- és Filmművészeti Egyetem

18:10 Opposites + Néptáncok a Kárpát-medencéből
Magyar Táncművészeti Egyetem

00:00 Filmvetítés (VR sátor)

Június 24.:

12:00 Lukácsy György: 1968 ? Hogyan készül a hibrid film?
Színház- és Filmművészeti Egyetem

13:00 Tímár András: Színház ? dráma ? történetek (Pillanatképek a kortárs színházról)
Színház- és Filmművészeti Egyetem

14:45 Regős Simon: Puszták népe
Színház- és Filmművészeti Egyetem

 

Június 25.:

12:45 Körösvölgyi Zoltán: Tapasztalattriggerek
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

14:45 Frederico Garcia Lorca: Vérnász
Rendezte: Horváth Csaba
Előadja: Fizikai Színházi rendező és koreográfus III. évfolyam

 

Jegyek: https://venegyfesztival.hu/jegy/ 

5mű Bérlet/Napijegy vásárlására kizárólag az 5 budapesti művészeti egyetem (Színház-és Filmművészeti Egyetem, Magyar Táncművészeti Egyetem, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), valamint a Kaposvári Egyetem hallgatói jogosultak. A hallgatói jogviszony igazolására érvényes diákigazolványt kell felmutatni a helyszínen a jegypénztáraknál a voucher karszalagra váltásakor.

Egyéb hírek

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Több betöltése Több betöltése