A BAFTA kvalifikáló fesztiválon versenyez az SZFE-s dokumentumfilm

B. Török Fruzsina
2023 október 2., hétfő 15:20.
Share

Hema Karim filmje Velencében a Ca’ Foscari Short Film Festival nemzetközi versenyében már bemutatkozott és most újabb nemzetközi megmérettetés előtt áll.

Hema Karim Ördögmuzsika című filmje Velencében, a Ca’ Foscari Short Film Festivalon debütált márciusban egy olyan eseményen, amely az egyetemi tehetséget és a kreativitást ünnepli. Ez a fesztivál nemcsak alkalmat ad a diákoknak és fiatal filmeseknek a bemutatkozásra, de a filmeket világszerte elismert zsűri is értékeli.

Az alkotás azonban nem áll meg itt, az „Ördögmuzsika” tovább folytatja útját, és részt vesz az ősszel megrendezendő Bolton International Film Festivalon (BAFTA), ahol dokumentumfilmes kategóriában mérettetik meg.

Az operatőr Kovács Krisztián, a vágó Ács Bálint, a hangmérnök Andi Zsombor, a gyártásvezető Bidló Szabolcs és a forgatókönyvíró Dúzs Bence. A film a kecskeduda készítés ősi hagyományát mutatja be Bese Botond dudakészítő munkáján keresztül. A film rendezője pedig Hema Karim, egy fiatal, de már most igen tehetséges budapesti rendező, aki ambícióval és kreativitással alkot. 1999-ben született Budapesten, jelenleg harmadéves filmrendező szakos hallgató a nemzetközileg elismert András Ferenc (Dögkeselyű), Soós Péter (1242 – A nyugat kapujában) és Nagy Anikó Mária osztályában. Jelenleg a következő kisjátékfilmjén dolgozik, melyet november 2-án mutatnak be az Urániában.

Egyéb hírek

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

SZFE-s siker a MOZ.GO-n

Az SZFE két oktatója is szerepel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjai között. Koltai Lajos a Semmelweissel a legjobb játékfilm és legjobb rendező díját hozta el, míg Baska Barbara a Baska magyarul beszél című alkotásával a legjobb rövid dokumentumfilm-kategóriában győzött.

Interjú az Életműdíjas Gulyás Budával

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjját vette át Gulyás Buda, aki idén akciórendező osztályt indít az SZFE-n. Életpályájáról, a second-unit rendezői pályáról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Interjú az Életműdíjas Selmeczi Györggyel

A MOZ.GO idei életműdíjait tegnap este adták át Balatonfüreden a kongresszusi központban. A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal tüntette ki Selmeczi Györgyöt, az ötödéves zenés színművészévfolyam osztályvezetőjét.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Elstartolt a MOZ.GO

Vizsgafilmek anno és most, közönségtalálkozó és tejszínhab – ezzel várja az SZFE a filmek szerelmeseit a MOZ.GO-n.

Filmvetítés a Vigadóban – András Ferencre emlékeztek a tanítványai

Jól kell rendezni, csináljatok jó filmeket! – adta útravalóul tanítványainak az áprilisban elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas filmrendező.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatói filmvetítéssel tisztelegtek egykori osztályvezető tanáruk előtt a Pesti Vigadóban. Mi is részt vettünk a megemlékezésen.

Új távlatok: Novák Flóra Erasmus+ élménybeszámolója Spanyolországból

„Olyan ez a program nekem, mint egy vérfrissítés” – mondja Novák Flóra III. éves bábszínészhallgató, aki az Erasmus+ hallgatói mobilitás keretében érkezett a spanyolországi Vigóba. Az elmúlt hónapokban szerzett tapasztalatairól, élményeiről, a spanyolországi egyetemista életről mesélt az szfe.hu-nak.

Több betöltése Több betöltése