A BAFTA kvalifikáló fesztiválon versenyez az SZFE-s dokumentumfilm

B. Török Fruzsina
október 2., hétfő 15:20
Share

Hema Karim filmje Velencében a Ca’ Foscari Short Film Festival nemzetközi versenyében már bemutatkozott és most újabb nemzetközi megmérettetés előtt áll.

Hema Karim Ördögmuzsika című filmje Velencében, a Ca’ Foscari Short Film Festivalon debütált márciusban egy olyan eseményen, amely az egyetemi tehetséget és a kreativitást ünnepli. Ez a fesztivál nemcsak alkalmat ad a diákoknak és fiatal filmeseknek a bemutatkozásra, de a filmeket világszerte elismert zsűri is értékeli.

Az alkotás azonban nem áll meg itt, az “Ördögmuzsika” tovább folytatja útját, és részt vesz az ősszel megrendezendő Bolton International Film Festivalon (BAFTA), ahol dokumentumfilmes kategóriában mérettetik meg.

Az operatőr Kovács Krisztián, a vágó Ács Bálint, a hangmérnök Andi Zsombor, a gyártásvezető Bidló Szabolcs és a forgatókönyvíró Dúzs Bence. A film a kecskeduda készítés ősi hagyományát mutatja be Bese Botond dudakészítő munkáján keresztül. A film rendezője pedig Hema Karim, egy fiatal, de már most igen tehetséges budapesti rendező, aki ambícióval és kreativitással alkot. 1999-ben született Budapesten, jelenleg harmadéves filmrendező szakos hallgató a nemzetközileg elismert András Ferenc (Dögkeselyű), Soós Péter (1242 – A nyugat kapujában) és Nagy Anikó Mária osztályában. Jelenleg a következő kisjátékfilmjén dolgozik, melyet november 2-án mutatnak be az Urániában.

Egyéb hírek

Berecz Péter Junior Prima-díjas újságíró diplomafilmje

Berecz Péter Junior Prima- díjas újságíró 2023-ban diplomázott az SZFE-n televíziós műsorkészítő szakon. A film 50 perces televíziós riport-dokumentumfilm, és a finn oktatási rendszert vizsgálja magyar szemszögből.

Meghívó Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Meghívó Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére.

MEGHÍVÓ Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

MEGHÍVÓ Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére.

SZFE Backstage- prózai színművész szak zenés színészmesterség órája Kálloy Molnár Péterrel

Az SZFE Backstage soron következő részében az SZFE prózai színművész szak zenés színészmesterség óráján jártunk.

Az SZFE második Nyílt Napja: Interaktív betekintés a filmes képzés világába

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem második Nyílt Napjának megrendezése a filmes képzés iránt érdeklődő hallgatójelöltek számára ismételten bizonyította, hogy az egyetem elkötelezett a tehetségek felkutatása és a képzése iránt. Az eseményt a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezető-helyettesei, Csáky Attila és Pacskovszky József nyitották meg, üdvözölve a nagy létszámú hallgatóságot.

Semmelweis című film kulisszái

Koltai Lajos filmrendező és operatőr, az SZFE filmrendező MA oktatója nem csupán a filmvásznon teremt csodát, de tanítványainak is lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjenek a filmes alkotások mögött rejlő munkafolyamatokba. Erről tanúskodik az a mély benyomás is, amit a Semmelweis című film forgatása hagyott hallgatójában.

Több betöltése Több betöltése