Alapítványi szakmai pályázat az SZFE oktatói, kutatói, művészei és elméleti szakemberei számára

2023 október 4., szerda 14:59.
Share

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány ahogyan a tavalyi, úgy az idei tanévre is Szakmai Pályázatot hirdet a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói kutatói, művészei és elméleti szakemberei számára oktatási, művészeti vagy tudományos tevékenység támogatására.

Az Alapítvány szakmai pályázatáról

A pályázat célja: a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói, kutatói, művészei és elméleti szakemberei számára Magyarország határain belül, ill. azokon túl megvalósuló oktatási, művészeti vagy tudományos tevékenység – konferencián előadói részvétel, publikációs tevékenység, kutatásrészvétel, könyvkiadás –, vagy ezzel rokon mindazon tevékenység támogatása, mely közvetlen és kimutatható módon járul hozzá a Színház- és Filmművészeti Egyetem tudományos, művészeti vagy szakmai eredményeinek javításához, az intézmény hírnevének öregbítéséhez.

Pályázási feltételek: az ösztöndíjpályázatra mindazon, a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel tanári, oktatói vagy kutatói jogviszonyban álló magánszemélyek, ill. az intézmény doktorandusz hallgatói jelentkezhetnek, akik:

– dokumentált publikációs vagy igazolható művészeti előélettel ill. tevékenységgel bírnak,
– oktatók esetén akkreditációs nyilatkozatukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem részére leadták,
– nem állnak peres viszonyban sem a Színház- és Filmművészetért Alapítvánnyal, sem annak fenntartásában álló bármely szervezettel,
– nem áll fenn tartozásuk sem a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, sem annak fenntartásában álló bármely szervezet felé,
– nem állnak felmondás alatt sem a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél, sem a Színház- és Filmművészetért Alapítvány fenntartásában álló bármely szervezetnél.

A pályázat keretösszege: nettó 10 millió forint.

Meghirdetett helyek száma: legfeljebb tizenöt.

Az ösztöndíj mértéke: pályázóként egyszeri, legfeljebb nettó egymillió forint.

A támogatás formája: vissza nem térítendő alapítványi ösztöndíj.

Elszámolás módja: A nyertes pályázó írásbeli beszámolót készít az Alapítvány által támogatást nyert program végrehajtásáról.

A pályázati cél megvalósulásának időkerete: az ösztöndíj átutalásától számított hat hónap.

A pályázat benyújtásának módja és csatolandó mellékletek (PDF-ben):

– aláírt kérelem, melyben a pályázó ismerteti mindazon szakmai célt vagy célokat, melyeket pályázatának sikeressége esetén lehetősége nyílik elérni, továbbá ismerteti a megpályázott ösztöndíj mértékét (legfeljebb nettó egymillió forint), és indokolja azt,
– a pályázó fényképes önéletrajza (amerikai típusú), továbbá művészi vagy tudományos előéletének szöveges bemutatása, legfeljebb egy A4-es oldal terjedelemben,
– intézetvezetői ajánlás,
– publikációs jegyzék csatolása előny, elméleti oktatók esetén kifejezetten elvárt.

A pályázat beadásának határideje: a költségkeret kimerüléséig, illetve legkésőbb 2024. május 31. napjáig

A pályázati anyag benyújtása a titkarsag@szinhazesfilm.hu e-mail címre.

 

Részletek a pályázati hirdetményben.

Egyéb hírek

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Több betöltése Több betöltése