Az NFI Inkubátor Program döntőjében egyetemünk doktorandusza

B. Török Fruzsina
2023 március 7., kedd 14:31.
Share

A Nemzeti Filmintézet elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programja kihirdette az idei tíz döntősét, amelyek közé a zsűri Kocsányi András nagyjátékfilmes forgatókönyvét is beválasztotta.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett NFI Inkubátor Programra közel 70 pályakezdő rendező jelentkezett, szakmai előzsűri választotta ki a 10 filmtervet, amelyek először fejlesztési támogatásban részesülnek, majd közülük 5 filmterv kaphat gyártási támogatást. A Nemzeti Filmintézet nagy sikerű programjának célja a fiatal filmesek bemutatkozásának elősegítése, már összesen 44 elsőfilmes csapat kapott gyártási támogatást és több mint 20 elsőfilm el is készült, melyek a mozibemutatót követően a streaming platformokon is népszerűek.

A Sine Morbo címet viselő forgatókönyv egy kisember groteszk kálváriáját követi végig az egészségügyi rendszer labirintusában. Kocsányi András doktori kutatása során fejlesztett forgatókönyve korábban bejutott a Pitch-It@Berlinale nemzetközi programba és megnyerte a Cottbusi Fesztivál legjobb logline díját. A doktorandusz társírója a program egy másik, döntőbe került forgatókönyvének is, Szabó Márton István rendező Szépkorúak című alkotásának. Az Inkubátor Program döntőbe jutott tíz terv közül jövő ősszel választják ki a gyártási támogatást elnyerő öt forgatókönyvet.

Gratulálunk!

Fotó: metropolitan.hu