Az országban egyedülálló az SZFE filmes látványtervező mesterképzése

B. Török Fruzsina
2023 március 7., kedd 14:14.
Share

Filmes látványtervezőnek egyetemi keretek között az országban csak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanulhatnak a leendő szakemberek ? mondta Berzsenyi Krisztina jelmeztervező, az SZFE oktatója, aki Wasilewski Laura hallgatóval mesélt az egyetem látványtervező művész mesterképzéséről.

Berzsenyi Krisztina jelmeztervező 2021 óta tanítja a jövő szakembereit a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) látványtervező művész képzésén. A tervező a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát, majd az évek során többször visszatért tanítani az alma materbe. De sokszor előfordul az is, hogy mentorként segít egy-egy fiatalt, ami annyit jelent, hogy filmes és színházi munkáinak hátterébe kalauzolja el a hallgatót, megmutatva ezzel a szakma minden szépségét és nehézségét.

Szeretem átadni a tudásomat, voltaképpen a tanítás számomra mélyről jövő dolog. Örömmel mondtam igent Vidnyánszky Attilának, amikor felkért, hogy a megújult egyetem munkáját oktatóként segítsem. De volt már olyan is, hogy egyszer csak megtaláltak a tanítványok – magyarázta Berzsenyi Krisztina. Wasilewski Laurával ? aki jelenleg a látványtervező művész mesterszak diákja ? is éppen a gyakorlatban alakult ki a mentor-mentorált kapcsolatuk, s ezt követően ajánlotta Berzsenyi Krisztina Laurának az SZFE speciális képzését.

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

Az országban egyedülálló az SZFE filmes látványtervező mesterképzése (magyarnemzet.hu)