Az SZFE hallgatói készítették az OMSZ szilveszteri műsorát

B. Török Fruzsina
2022 december 31., szombat 14:34.
Share

Zilahy Tamás elsőéves filmrendező osztálya közreműködésével készült el az Országos Mentőszolgálat szilveszteri szórakoztató műsora.

Különleges kihívásnak kellett megfelelnie hallgatóinknak, hiszen életük első piaci munkájukban kellett helyt állniuk a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet TV stúdiójában. Mesterük rendezésében és felügyeletével kezdhették meg a nem mindennapi munkát. Az Országos Mentőszolgálat az SZFE-t kérte fel, hogy készítse el a szilveszter este adásba került szórakoztató vetélkedőt. A három órás tv-felvételen három hallgató operatőri, egy hallgató stúdióasszisztensi, egy hallgató rendező asszisztensi és két hallgató vágó asszisztensi feladatokat látott el. Zilahy Tamás vezetésével a rögzítéstől egészen a vágási munkálatok végéig minden hallgatónak megvolt a maga feladata. A közel 180 perc rögzített anyagból egy 45 perces műsor készült el.

?Nagyon büszke vagyok a hallgatókra, ugyanis mindenki tökéletesen helyt állt a rá kiosztott feladatkörben. Fegyelmezetten és tehetségesen, egymásra odafigyelve vettek részt az egész napos munkában. Meggyőződésem, hogy az osztály az utómunkában is ugyanilyen megbízható teljesítménnyel vett részt. Nagy öröm volt látni a hallgatókat összehangolva, egy ügyért dolgozni, nagyon szerették a feladatot, de nemcsak ők, én is.? – mondta el kérdésünkre Zilahy Tamás a film- és televíziórendezés osztályvezetője.