Az SZFE is képviseltette magát a Cinemira Filmfesztivál nyitórendezvényén

B. Török Fruzsina
2022 november 5., szombat 15:59.
Share

November 18-20. között rendezték meg a Cinemira Teen Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivált, ahol a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítették a középiskolás korosztály számára. A diákok filmes workshopokon és előadásokon is részt vehettek a rendezvény során. 

A Cinemira Teen az egyetlen kifejezetten kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló rendezvényen a fiatalok filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit, betekintést nyerhetnek a filmgyártás rejtelmeibe és kulisszatitkaiba. A Fesztivál nyitórendezvényén középiskolások számára szerveztek ingyenes vetítéseket a H13 Kultportban. A diákoknak a díjnyertes alkotásokon kívül, lehetőségük volt megismerkedni a hazai filmes képzőintézetekkel is, melyek között az Nemzeti Filmintézet pályaorientációs csapata mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézete is képviseltette magát.

Köszönjük Bocsák Rita másodéves filmrendező MA-s hallgatónak és Krulik Marcell másodéves operatőr MA-s hallgatónak, hogy készséggel álltak az érdeklődő középiskolások rendelkezésére. Hallgatóink teljes képet adtak az intézményben zajló képzésekről és bepillantást nyújtottak a hallgatói életbe is.

 

B. Török Fruzsina