CAMPUSFEJLESZTÉS AZ SZFE-N

2023 március 7., kedd 11:31.
Share

130 millió forint értékű beszerzéssel folytatja campusfejlesztési projektjét a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2023-as évének legfontosabb fejlesztése a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet campusának teljeskörű felújítása. Az épület több részletben újul meg, 2021-ben adták át a ?B? épületrészt, ahol tantermek és stúdiók lettek kialakítva, 2022-ben 12 új tanterem átadása történt meg, 2023-ban megvalósul az ?A? épületszárny megújítása és birtokbavétele. Kiemelt projekt az idei évben a back-office részleg Mészáros utcai campusba való költöztetése.

A folyamatos fejlesztés egyik legfontosabb szempontja, hogy az elhanyagolt állapotban lévő épületet a majdani költség- és energiatakarékos üzemeltetésre figyelemmel újítsuk fel, amelynek a mai energiaárak ismeretében kiemelt jelentősége van.

Javában zajlik az épület gépészeti felújítása, melynek egy meghatározó pillanatához érkeztünk el. 2023. február 20-án egy nagy teljesítményű, mégis energiatakarékos hűtőrendszert emeltek be a 10 emeletes toronyépület tetejére. A gép beüzemelése után az automata vezérlésnek köszönhetően energiatakarékosan tudunk ideális körülményeket biztosítani hallgatóinknak a tanuláshoz és dolgozóinknak a munkához. Intézményünk eltökélt szándéka, hogy oktatási épületeit úgy korszerűsítse, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben energiatakarékosak legyenek.

Színház- és Filmművészeti Egyetem