Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

június 19., szerda 08:37
Share

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Soproni Petőfi Színház hidat kíván építeni a kőszínházi struktúra és a fiatalabb generációk között, kitárja kapuit az ifjúság előtt. Ez okból pályázatot ír ki 40 év alatti, egyetemi diplomával rendelkező rendezőknek a 2025/26-os évadban bemutatandó előadás megrendezésére.

A pályázat során előnyt élveznek az alkotói csapattal pályázók, illetve azok, akik friss, a közönség számára izgalmas, irodalmilag értékes kortárs magyar drámával pályáznak.

A pályázat kétfordulós, az elsőben írásban kell az elképzeléseket beküldeni, szereposztási javaslattal, mely szereposztás gerincét a Soproni Petőfi Színház társulata alkotja. A második fordulóba került pályázatokat – prezentációt követően – személyesen kell megvédeni a színház vezetősége előtt.

A pályázathoz csatolni kell az alkotók szakmai önéletrajzát, az ajánlott színdarab szövegkönyvét, a szereposztási javaslatot, a rendezői koncepciót (max. 3 oldal), a látványterveket, a dramaturgiai elképzeléseket, s ha van, a zenei demófelvételt is. Egy pályázó két projekttel is pályázhat.

A pályázatot egy példányban kinyomtatva a Soproni Petőfi Színház (9400 Sopron, Petőfi tér 1.) részére postai úton, ajánlott levélben várjuk. Kérjük, hogy a pályázati anyagot a postai úton megküldött anyaggal megegyező formában, doc-formátumban,  csatolt fájlként is küldjék meg a muvtitkarsag@prokultura.hu  ímélcímre.

A pályázatokat legkésőbb 2024. augusztus 21-én éjfélig kell benyújtani.

Az elbírálást követően a színház legkésőbb 2024 decemberében kihirdeti a pályázati eredményt.

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése